søndag 24. juli 2011

Salmalaks med ristede pinjekjerner & asparges (forrett)

Salmalaks er en nydelig råvare som passer godt til forrett. Har har jeg hakket den, og laget en enkel marinade av eplejuice og olivenolje. Ristede pinjekjerner og asparges er deilig tilbehør.



Til fire personer trenger du (som forrett):

200 gr Salmalaks
2 ss extra virgin olivenolje
2 ss eplejuice
2 ss pinjekjerner
8 asparges
1-2 ts meierismør
Fingersalt

Salmalaksen finhakkes. Bland olivenolje og eplejuice, og sprinkle dette over laksen. Bland sammen.

Pinjekjernene ristes i tørr stekepanne på middels god varme til de blir godt gyldne, rør jevnlig, pass på at pinjekjernene ikke blir svidd. Ha dem i en skål.

Asparges skrelles og den harde delen av endene fjernes. Kutt aspargesene i ca 1 cm biter, men la 4-5 cm av den øverste delen være hel (brukes til "pynt"). Stek all aspargesen i meierismør i ca 1-2 minutter på middels god varme.

Bland de små aspargesbitene med pinjekjernene.

Anrett marinert Salmalaks, asparges/pinjekjerner og aspargestoppene på tallerken. Dryss over litt fingersalt til slutt, og server. Vel bekomme!


2 kommentarer:

  1. Hei, kan denne lages på forhånd og serveres kald, eller bør den serveres lun?
    mvh jp

    SvarSlett
    Svar
    1. Monas Kjøkkenskriverier28. desember 2017 kl. 14:40

      Hei, dette er valgfritt! Jeg ville nok foretrekke å ha salmalaksen mest mulig fersk oppskåret, men den kan fint skjæres opp noen timer i forkant og oppbevares tildekket i kjøleskap. Lykke til. Vennlig hilsen Mona

      Slett