torsdag 21. juli 2011

Bringebærsuppe (dessert)

Denne bringebærsuppen er like enkel å lage som den er sommerlig forfriskende og deilig!

Jeg har brukt agavesirup som søtningsmiddel, den har lav glykemisk indeks (GI = 20) som ikke påvirker blodsukkeret nevneverdig. Alternativt kan du bruke brunt rørsukker.

Hvorfor ikke servere den med en herlig god hjemmelaget vanilje-iskrem?


Du trenger til fire personer:

8 dl vann
1 vaniljestang
4 ss agavesirup (evt brunt rørsukker)
400 gr bringebær

Del vaniljestangen på langs. Ha vann, vaniljestang og agavesirup i en kasserolle, og la det koke inn til halvparten (4 dl). Fjern selve vaniljestangen (husk den kan brukes til å lage nydelig vaniljesukker...), tilsett bringebærene, og la det trekke i ca 15 minutter.

Server gjerne bringebærsuppen med vaniljeiskrem. Vel bekomme!

2 kommentarer:

  1. Åh, denne så nydelig ut! Jeg elsker bringebær, så denne må nok testes :)

    SvarSlett
  2. Takk for det! Oppskriften ble laget på impuls, men resultatet ble bra - og ekstra god med is til altså :-)

    SvarSlett