torsdag 6. januar 2011

Andebryst på italiensk vis

Andebryst er en herlig råvare, og jeg elsker fersk pasta! Så da jeg hadde begge disse råvarene i hus, og ville lage en god middag uten å bruke mye tid, satte jeg sammen denne retten.


Jeg brukte soltørkede tomater, og har funnet ut at det er stor forskjell på kvaliteten. De rimeligste variantene er ofte litt harde og "håpløse" å spise, så jeg foretrekker å gå litt opp i pris, og få soltørkede tomater av bra kvalitet med deilig myk konsistens... Synes disse fra Montanini er fine (fant dem på Meny, finnes nok på andre butikker også):Du trenger følgende til 2 personer:

2 andebryst
4-5 fedd hvitløk
250 gr fersk pasta (spaghetti eller tagliatelle)
5 biter soltørkede tomater
8 grønne asparges (en halv bunt)
4 ss grønn pesto
Salt
Pepper

Snitt svoren på andebrystene i ruter, ha på salt og pepper. Skjær hvitløken i tynne skiver. Sett på stekeovnen på 180 grader.

Ha olje i en stekepanne på middels sterk varme, og stek først hvitløken noen minutter til den blir gyllen hvitløkschips, legg den så på husholdningspapir får å la oljen renne av. Legg andebrystene i stekepannen med svorsiden ned, stek i ca 4 minutter til svoren blir fint brun og sprø. Legg andebrystene over i ildfast form med svorsiden opp, og sett steketermometer inn i midten av den tykkeste delen. Når ovnen er ferdig oppvarmet settes formen i ovnen. Når termometeret viser ca 62 grader (tar ca 10 minutter), tas andebrystene ut av ovnen for å hvile i 10 minutter før oppskjæring.


Mens andebrystene står i ovnen, kokes opp en kasserolle med vann, så det er klart til å legge i pastaen. Skjær soltørkede tomater i strimler. Fjern den nederste harde delen på aspargesen, og kutt den i passe biter. Mens andebrystene hviler kokes pastaen, sjekk koketid på pakken (pleier å være 3-4 minutter). Samtidig stekes soltørkede tomater og asparges i stekepannen ca 3-4 minutter. Hell av vannet på den ferdig kokte pastaen og bland inn grønn pesto.

Skjær opp andebrystene, legges på pasta og grønnsaker, dryss hvitløkschips over.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar