søndag 9. januar 2011

Ekstra sunn gulrotkake

Jeg elsker gulrotkake, og den lages med Tine sin kremost med mandarin/ananas i glasuren!

Her har jeg laget en sunnere variant av denne favoritt-kaken. I kakebunnen har jeg erstattet noe av sukkeret med Sukrin-melis, og ellers brukt økologisk rørsukker som er sunnere enn hvitt raffinert sukker - det inneholder sukkerrørets mineralrike bestanddeler (den brune delen), og dermed blir det ikke bare "tomme" kalorier. I glasuren har jeg brukt en miks av Sukrin-melis (erythritol) og vanlig melis, eventuelt kan du bruke bare vanlig melis.

Sukrin er 100% naturlig, og består av sukkeralkohol (erythritol) som finnes naturlig i blant annet pærer, meloner og sopp. Det har ca 75% av søtsmaken til vanlig sukker, men har null kalorier og null GI (Glykemisk Indeks). Sukrin fås både som "sukker" og som melis-variant. Sukrin-melis egner seg til glasurer, kaker og desserter som ikke skal stekes, i smooties etc, men kan også brukes som vanlig Sukrin. Sukrin/erythritol kjøpes i helsekostbutikker, velassorterte matbutikker, eller via nettbutikker.


Du trenger til selve kaken:
4 egg
2 dl økologisk rørsukker
1 dl Sukrin/Sukrin-melis
3 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts allehånde (evt kanel)
1 ts salt (strøken)
1 ts vaniljesukker
1,5 dl rapsolje (nøytral olje)
4 dl revne gulrøtter

Egg, rørsukker og Sukrin piskes til eggedosis. Hvetemel, natron, allehånde, salt og vaniljesukker blandes og siktes i eggedosisen. Tilsett rapsolje og revne gulrøtter. Bland godt sammen.

24 cm rund kakeform smøres, hell i kakedeigen. Stekes på 175 grader i ca 50-60 minutter, til den er gjennomstekt. Sjekk med en kakepinne.Glasur:

50 gr meierismør
1 beger Tine kremost Mandarin/Ananas (romtemperert)
75 gr Sukrin-melis
50 gr melis

Smelt smøret, og bland inn kremosten og melis. Røres til kremen er glatt og fin. Sett den gjerne litt i kjøleskap etter at den er blitt romtemperert, så den "stivner" litt før den smøres på avkjølt kake.

Server og nyt med GOD samvittighet!

3 kommentarer:

  1. hei:)flott matblogg mona:) har lurt litt på d sukrin sukkeret,er d bra å er d d som er rørsukkeret?

    SvarSlett
  2. Takk Sissel:) Sukrin er ikke det samme som rørsukker. Økologisk rørsukker er sukker som ikke er blitt raffinert, dvs de mineralrike fargestoffene er ikke blitt fjernet, ergo inneholder det næring som vanlig sukker ikke har. Sukrin er 100% naturlig basert på sukkeralkoholet erythritol, som blant annet finnes i pærer. Jeg synes det er veldig bra, er ikke fullt så søtt som vanlig sukker, men det er helt naturlig, påvirker ikke blodsukkeret og har ingen kalorier! Kjøpes på helsekostbutikker, og koster litt, men kjempebra å bruke om du ikke tåler sukker eller bare vil være sunn. Og du kan fint erstatte bare deler av vanlig sukker med det også. Du finner mer info om sukrin på http://www.funksjonellmat.no/

    SvarSlett
  3. å..skal jammen mej prøve d..tusen takk for svar:))

    SvarSlett