onsdag 28. mars 2018

Deilig og enkel salat med avocado og spekeskinkeHvis du vil ha en god og mettende salat, som også er kjapp å lage, så kan jeg anbefale denne med avocado og spekeskinke, toppet med olivenolje og kremet balsamico. Denne spiser jeg veldig gjerne til helgefrokosten eller -lunsjen.

For at en salat skal funke som selvstendig måltid for meg, må den ha minst én ingrediens som er proteinrik eller rik på gode fettsyrer, som gir god metthetsfølelse. Avocado er en fabelaktig grønnsak, spekket med gode fettsyrer og rik på flere vitaminer og mineraler. Spekeskinke gjør seg også veldig godt i en salat. Velg gjerne en god, modnet spekeskinke med ikke altfor mye saltinnhold.

Denne oppskriften er et ypperlig utgangspunkt for videre variasjon. Tilsett gjerne et kokt egg, eller bytt spekeskinken med reker eller ferdigstekt kyllingkjøtt. Bruk det du har!


Du trenger følgende til én porsjon:

1/2 moden avocado
Noen skiver god spekeskinke
3-5 cherrytomater, avhengig av størrelse
5 cm agurk
5 cm snackpaprika

Extra virgin olivenolje
Kremet balsamico

Fjern skallet på avocadoen, og snitt i litt tykke skiver. Spekeskinke grovrives eller pakkes litt løst sammen til "baller". Cherrytomater deles i to. Agurk deles i to på langs, og deretter på tvers i skiver. Snackpaprika snittes i ringer.

Ha alle ingrediensene i en skål.

Sprinkle over extra virgin olivenolje og kremet balsamico. 

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar