lørdag 10. februar 2018

Brokkolisuppe med ovnsbakt laks (melkefri)I det siste har jeg fått en ny middagsfavoritt - fyldige grønnsakssupper toppet med ovnsbakt fisk. Da får du et måltid som både er næringsrikt, mettende og smakfullt. Det er raskt og enkelt å lage gode supper som denne fra grunnen, men det er gull verdt å ha en stavmikser for hånden, for å jevne den.

Her har jeg laget en deilig, fyldig brokkolisuppe med ovnsbakt laks - kombinasjonen av brokkoli og laks er bare innertier! Suppen har fått et dryss finkuttet vårløk, men bruk gjerne også friske urter etter ønske, gjerne koriander, persille, gressløk eller sitronmelisse. De vil alle sette sin særegne smak på suppen. Den er kremet med kokosmelk, så den er melkefri, men mengden kokosmelk er såpass moderat at du ikke merker kokossmaken.

Jeg ovnsbaker laksefileter i ovnen, og tilsetter i suppen ved servering. Du kan også bruke andre fiskesorter etter ønske, for eksempel torsk eller annen hvit fisk, eller du kan bruke reker. 


Du trenger følgende til 4-5 personer:

2 brokkoli
1 stor løk
Extra virgin olivenolje
1 kinesisk hvitløk
2,5 dl kokosmelk (kartong)
8-10 dl kaldt vann
2 terninger kyllingbuljong (evt grønnsaksbuljong)
Himalayasalt
Pepper

Ovnsbakt laksefilet:
125 gr (en porsjonsfilet) pr voksen
Extra virgin olivenolje
Himalayasalt
Pepper

Ved servering:
Finkuttet vårløk eller friske urter
(Sitronolje)

Forvarm stekeovnen til 170 grader.

Brokkoli og løk grovhakkes, og has i en romslig gryte. Grovhakk hvitløk og tilsett. Sprinkle godt med extra virgin olivenolje over, og stek på middels god varme noen minutter. Rør av og til.

Tilsett kokosmelk, 8 dl vann og kyllingbuljong, bland sammen, legg på lokk, og kok opp. Juster varmen så suppen koker på moderat varme i 10-15 minutter. 

Ovnsbakt laks:
Legg laksefiletene i en ildfast form, del dem i to hvis de er lange. Sprinkle litt extra virgin olivenolje over, og dryss litt himalayasalt og pepper på. Ovnsbakes i 10-14 minutter, til laksen akkurat er gjennomstekt.

Kjør suppen jevn med stavmikser, spe med litt mer vann om nødvendig til ønsket fylde. Smak til med himalayasalt og pepper (jeg bruker 1,5-2 ts salt til denne oppskriften).

Server suppen toppet med laksefilet, og et dryss vårløk eller friske urter. Sprinkle gjerne litt sitronolje over, det smaker nydelig.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar