mandag 19. mars 2018

Quinoasalat med reker og appelsinTil tross for at vinteren fortsatt holder stand her på Vestlandet, har jeg nylig laget denne deilige quinoasalaten med reker og appelsin som kanskje mest av alt minner om sommer. Jeg var lei av vinterkulda, var klar for mildere og lysere tider!

Men tenk over det - rekene er fremdeles på sitt aller beste nå i overgangen mellom vinter og vår, på grunn av det kalde, næringsrike vannet. Og vi nærmer oss påske, som er høytid for appelsiner. Så dette er rett og slett en ypperlig salat til påskedagene. Og uansett kan det være godt å lage noe enkelt, lett og godt i løpet av høytidsdagene, som et kjærkomment avbrekk innimellom de mer tradisjonsrike kjøttmiddagene.

Og om du lurer; quinoa er glutenfri.


Du trenger følgende til fire-fem personer:

3 dl quinoa
4,5 dl kaldt vann
1 ts himalayasalt

1-1,2 kg reker med skall (ferske, eller frosne som er tint)

4 appelsiner
1 isbergsalat
1 moden avocado

Ved servering:
Kremet balsamico
Sitronolje


Quinoa legges i vann en times tid, eventuelt kvelden før (settes da i kjøleskap).

Hvis du bruker frosne reker, tines de forholdsvis raskt på avispapir.

Hell av vannet før quinoaen skal kokes, og skyll den godt i en finmasket sikt. Ha quinoaen over i en kasserolle, og tilsett vann og himalayasalt som angitt. Quinoaen småkokes med lokk i ca 15 minutter. Når quinoaen er kokt, settes den til side så lenge, ta gjerne av lokket så quinoaen kan avkjøle seg litt.

Appelsinene skrelles med kniv, og kuttes i båter, som deretter kuttes på tvers i terninger. Bland appelsinterningene med den nykokte quinoaen i en romslig salatbolle.

Skrell rekene, og bland sammen med salaten.

Isbergsalat kuttes eller rives med fingrene, tilsett i salaten og bland sammen.

Avocadoen deles i to. Fjern steinen og skallet, og kutt avocadokjøttet i terninger. Tilsett i salaten rett før servering, og bland varsomt sammen.

Server salaten med sitronolje og kremet balsamico, og gjerne med godt brød.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar