onsdag 6. desember 2017

Melkefri risgrøt



Det nærmer seg jul, og for mange er risgrøt en fast tradisjon på menyen. Min datter på syv har mast noen dager om vi ikke kan lage julegrøt til middag - da har hun altså ment risgrøt.

Så i dag ble det for en gangs skyld todelt middag - i den forstand at jeg lagde én risgrøt på vanlig vis til ungene og mannen, og én risgrøt til meg laget med kokosmelk og mandelmelk. Det endte med at både mannen og datteren min spiste av min melkefrie variant, og begge syntes den var super!

For en helt melkefri variant må jo den klassiske smørklatten droppes, men et dryss kanel og sukker hører så klart med.

Sjekk også oppskriften min på riskrem med kokosmelk ,vanilje og bærsaus.


Du trenger følgende til to porsjoner:

1,5 dl grøtris
2,5 dl kokosmelk (kartong)
5 dl mandelmelk
En fingerklype salt

Ved servering:
Rårørsukker
Ekte kanel


Ha grøtris, kokosmelk og mandelmelk i en tykkbunnet kasserolle, og kok opp under omrøring. La koke i 20-25 minutter, til riskornene er helt gjennomkokte og møre. Rør av og til ved behov.

Dryss over litt rårørsukker og ekte kanel.

Vel bekomme!

1 kommentar:

  1. Takk for deilig oppskrift, er skrevet ut og skal prøves snarest! :)

    SvarSlett