fredag 10. november 2017

Bokhvetegrøt med kakao og krydder (glutenfri, melkefri)



Er du glad i både grøt og sjokoladedessert??
Dette må være det nærmeste man kan komme en fusjon mellom de to!

Grøten er laget med bokhvetegryn (eller -flak), smaksatt med kakao og gode krydder, og søtet med dadler og akasiehonning. Jeg synes den blir supergod med hasselnøtter. 

Her får du en næringsrik og velsmakende grøt som er fri for både gluten og melk. Rett og slett snop med alle godsakene i, og den kan spises med den aller største & beste samvittighet! Mettende er den også. Jeg har brukt litt kremet kokosmelk i oppskriften, men den kan fint lages kun med vann - erstatt i så fall kokosmelken med lik mengde kaldt vann.

Tips: Grøten holder fint en dag eller to i kjøleskap, helst dekket med lokk eller folie. Så du kan gjerne lage dobbel porsjon når du først er i gang. Lag grøten kvelden før, og sett i kjøleskap, så har du raskt og enkelt frokosten klar neste morgen. 

Bokhvetegryn fås kjøpt på helsekostbutikker, og etter hvert også i enkelte matbutikker.

Prøv også bokhvetegrøt med blåbær.


Du trenger følgende til en porsjon:

40 gr bokhveteflak (ca 0,8 dl)
2,5 dl kaldt vann
0,5 dl kremet kokosmelk (kan erstattes med vann, dvs da blir det 3 dl vann totalt)
1,5-2 ss kakao
1 ts ekte kanel
1/2 ts malt fennikel
1/2 ts malt anis
1/3 ts malt ingefær
1/4 ts himalayasalt
1-3 dadler uten stein

Ved servering (valgfritt, men anbefalt):
Hasselnøtter
Akasiehonning

Ha bokhveteflak, kaldt vann, kremet kokosmelk, kakao, kanel, malt fennikel, malt anis, malt ingefær og himalayasalt i en kasserolle. Kok opp, rør jevnlig, og la det småkoke på moderat varme i ca fem minutter til grøten har tyknet endel.

I mellomtiden hakkes dadlene og tilsettes. Bland sammen.

Ha i en skål, og topp veldig gjerne med hasselnøtter og akasiehonning. 

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar