søndag 22. oktober 2017

HasselbackpoteterFørste gang jeg stiftet bekjentskap med hasselbackpoteter var på barneskolen. Vi hadde skolekjøkken, og jeg husker fortsatt fascinasjonen over å skulle legge en potet i en tresleiv, og deretter få til "kunststykket" å skjære med kniven bare nesten igjennom poteten. Det var alltids en og annen potet som ikke var helt optimal i formen, og som uansett ble delt i både to og tre...

Nå har jeg litt mer erfaring i bruk av kniv, og klarer fint å skjære bare nesten igjennom potet etter potet. Men trikset med å bruke tresleiv har jeg fortsatt med meg, det er så genialt, og det gjør jobben med å snitte potetene svært effektiv. Og det er en fordel å bruke poteter som er noenlunde jevne i formen.

Hasselbackpoteter er perfekt tilbehør til søndagsmiddagen, og potetene blir ekstra gode når de snittes og bakes på denne måten. Mengden poteter tilpasser du etter hvor mange som skal være til bords.


Du trenger følgende:

Jevnt store poteter med fint skall
Extra virgin olivenolje
Himalayasalt

Forvarm stekeovnen til 225 grader.

Vask potetene godt.

Bruk en tresleiv som er romslig nok til å romme potetene i "skjeen" på sleiven, slik at bunnen på potetene kommer nedenfor kanten på sleiven. 

Skjær tette snitt på tvers av, og nesten igjennom, hver potet. Det er derfor du bruker tresleiv - når du skjærer med kniven, vil den stoppe på kanten av sleiven, og hindre at du skjærer helt gjennom og deler poteten. Snitt med noen millimeters mellomrom.

Legg potetene på stekebrett med bakepapir. Pensle med extra virgin olivenolje, og dryss over himalayasalt.

Stekes i 45-60 minutter, avhengig av størrelsen på potetene, til de er godt gyldne og helt gjennomstekte og møre.

Så er det bare å servere dem til det du måtte ønske av kjøtt eller fisk.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar