lørdag 14. oktober 2017

Blomkålsuppe med indiske smaker (melkefri, glutenfri)I dag kan jeg by på en herlig blomkålsuppe som er piffet opp et hakk eller to. Den er kremet med kokosmelk og smaksatt med indiske krydder - en veldig god kombo. Og samtidig er suppen enkel og forholdsvis kjapp å lage.

Jeg foretrekker å bruke kjøtt- eller kyllingbuljong for en fyldigere smak, men vil du ha suppen helt vegetarisk, så bruker du grønnsaksbuljong.

Mengden vann avhenger av størrelsen på blomkålen, samt hvor fyldig du ønsker suppen. Blomkålhodet jeg brukte i denne oppskriften var ganske stort, eventuelt kan du bruke to mindre hoder. Jeg endte med å bruke 10 dl vann. Start gjerne med 5 dl vann i oppskriften, og spe med mer vann etter at du har moset suppen, da er det lettere å se an hvor tykk den blir. Det er kjappere å spe suppen tynnere, enn å skulle koke den inn for å tykne den.

Hvis du har vannkoker, kan du bruke den til å koke opp vannet på forhånd, da går det raskere å lage selve suppen. Og ellers bruker jeg stavmikser til å jevne suppen med. 


Du trenger følgende til tre-fire personer:

1 stort blomkålhode (evt to mindre tilsvarende ett stort)
1 stor løk
4-5 ss extra virgin olivenolje
1 kinesisk hvitløk
2,5 dl kremet kokosmelk
2 terninger kjøtt- eller kyllingbuljong (evt grønnsaksbuljong for vegetarisk variant)
2 ts karripulver
1 ts malt ingefær
1 ts malt fennikel
8-10 dl kaldt vann
Himalayasalt
Pepper

Blomkålhodet trimmes og kuttes i mindre stykker. Løk hakkes. Ha i en romslig gryte. Sprinkle raust med extra virgin olivenolje over, og stek på middels god varme noen minutter, til blomkålen og løken begynner å bli litt møre. Rør av og til etter behov.

Finhakk hvitløken, og tilsett. La steke etpar minutter til, og rør ved behov.

Tilsett kremet kokosmelk, smuldre kjøttbuljongen over, og tilsett karripulver, malt ingefær og malt fennikel. Bland godt sammen. 

Så tilsettes vannet - start gjerne med 5 dl vann, og la det koke opp, så sper du heller med mer vann etter hvert. La suppen koke noen minutter, til blomkålen er helt mør.

Jevne suppen med stavmikser, og smak til med salt og pepper. La koke etpar minutter til, og spe med mer vann om ønskelig, til ønsket tykkelse.

Serveres med godt brød til.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar