tirsdag 18. juli 2017

Hjemmelaget rød pesto (melkefri)Klassisk pesto lages med parmesan eller pecorino, men det går veldig fint an å lage den helt fri for ost, om man ikke kan spise melkeprodukter. 

Her har jeg laget en rød pesto av soltørkede tomater. Den inneholder både pinjekjerner og cashewnøtter - cashewnøttene blir på et vis erstatning for osten. Bruk helst naturelle nøtter, de er sunnest. Alternativt, for ekstra god smak på pestoen, kan du riste pinjekjernene lett i tørr stekepanne så de blir fint gyldne.

Rød pesto er stadig vekk favorittpestoen min - den er så smakfull og allsidig. Den er ypperlig til pastaretter, og som tilbehør til kjøtt, kylling og fisk. Ellers smaker den veldig godt på brød (supert alternativ til smør), gjerne toppet med en god spekeskinke. 

Jeg synes rød pesto er best når den er lett spicy, men dette tilpasser du helt etter egen gane.


Du trenger følgende:

25 gr pinjekjerner naturell
20 gr cashewnøtter naturell
100 gr hakkede soltørkede tomater (i olje på glass)
5-6 ss extra virgin olivenolje
1 fedd hvitløk
Himalayasalt
Chilipulver

Bruk en food processor eller multikvern (til kjøkkenmaskin eller stavmikser). Pestoen blir aller best når den er litt grovkornet, og ikke helt finmost. Jeg anbefaler derfor å grovmale nøttene og de soltørkede tomatene hver for seg, før alle ingrediensene blandes sammen. Da har du best kontroll på prosessen, slik at pestoen får den rette konsistensen.

Mal nøttene til en litt grovkornet masse, bruk gjerne pulse-funksjon eller korte støt av og på. Ha de grovmalte nøttene over i en bolle.

La oljen renne av de soltørkede tomatene, og ha i food processoren (du vil ha minst mulig av denne oljen, og i stedet ha extra virgin olivenolje i pestoen). Ha de grovmalte soltørkede tomatene sammen med de grovmalte nøttene.

Tilsett 5 ss extra virgin olivenolje. Knus hvitløksfeddet med hvitløkspresse, og tilsett. Bland godt sammen. Tilsett eventuelt litt mer extra virgin olivenolje om ønskelig for konsistensen. Smak til med himalayasalt og chilipulver.

Da er pestoen klar til servering.

Serveres til pastaretter, som tilbehør til kjøtt, kylling eller fisk, eller som pålegg.

Oppbevares på glass med tett lokk i kjøleskap i opptil 1-2 uker.

Vel bekomme!

Rød pesto på glutenfrie rundstykker

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar