søndag 21. mai 2017

Ovnsbakte torskeloins med spinatstuing (melkefri)Spinat er herlig tilbehør til fisk - sunt og godt! Her har jeg laget en veldig enkel, men god spinatstuing som er smaksatt med hvitløk og en god sitronolje, og servert til ovnsbakte torskeloins. 

Når hvitløken får surre seg lett gylden i olivenolje, får den en herlig smak. Sitronolje passer godt til både spinaten og torsken. Spinatstuingen lages på få minutter mens torsken godgjør seg i ovnen. Jeg anbefaler absolutt å bruke fersk spinat til denne oppskriften, fryst spinat vil bli veldig vassen. 

Forøvrig bruker jeg dypfryste torskeloins som får tine helt i godt lunkent vann (fortsatt innpakket i plastemballasjen), det tar pluss/minus en halvtime, litt avhengig av hvor varmt vannet er.

Søtpotetmos passer godt til - HER er en melkefri variant, om du ønsker det. Den er laget med 50/50 søtpotet og vanlig potet, så allerede der har du dekket inn to av "fem om dagen" (spinatstuingen blir en god nummer tre). Dersom du tåler vanlig melk erstatter du bare rismelken med vanlig melk, og tilsetter veldig gjerne også en god klatt med smør.

Med denne middagen får du et skikkelig næringsspekket måltid, velgjørende for både kropp og sjel og gane. På enkelt vis, så klart.


Du trenger følgende til tre-fire personer:

Søtpotetmos (melkefri)

Ovnsbakte torskeloins:
6-800 gr torskeloins (tinte)
Extra virgin olivenolje
Himalayasalt
Tørket dill

Spinatstuing:
250 gr fersk spinat
4-5 fedd hvitløk
2 ss extra virgin olivenolje
2-3 ss god sitronolje
Himalayasalt

Forvarm stekeovnen til 170 grader.

Hvis du vil servere søtpotetmos til, så starter du med den.

Tinte torskeloins legges på et stekebrett, gjerne på bakepapir, så slipper du for mye oppvask etterpå. Sprinkle over extra virgin olivenolje, og dryss over himalayasalt og dill. Ovnsbakes i 12-15 minutter, til torsken er gjennomstekt og flaker seg.

Skyll og tørk spinaten, bruk gjerne salatslynge om du har. Hvitløk hakkes så smått du ønsker. Jeg grovhakker den med kniv, men du kan gjerne også bruke hvitløkspresse.

Ha extra virgin olivenolje i en litt romslig kasserolle (skal romme spinaten før den "klapper" sammen) på middels god varme, og tilsett hvitløken. La den surre noen minutter under jevnlig omrøring, pass på at den ikke blir for brunet, da kan den lett bli brent - den skal kun bli lett gylden i løpet av noen minutter. Justér varmen om nødvendig. 

Tilsett spinaten i kasserollen, legg på lokk så den blir dampet og klapper sammen, det tar ikke lange tiden. Rør noen ganger underveis, så hvitløken og oljen blander seg med spinaten. Så snart spinaten har klappet sammen, er den ferdig varmebehandlet. Tilsett sitronolje, smak til med himalayasalt, og bland sammen.

Ovnsbakte torskeloins serveres med spinatstuing og gjerne søtpotetmos til.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar