lørdag 6. mai 2017

Lun potetsalat med "doble" tomater og rødløkKom mai, du skjønne milde... Med fridager og ovale helger, med gyldne muligheter for sammenkomster i gode lag, og ikke minst god mat og gjerne noe godt i glasset også. 

Enten været tillater grilling på terrassen, eller det er duket for buffet, så hører potetsalat med. 

Her har jeg laget en herlig & enkel potetsalat, med surret rødløk, cherrytomater, soltørkede tomater og et dryss timian. Bruk kokefaste poteter med god smak, og behold veldig gjerne skallet på så lenge det er fint og delikat. Min favoritt til potetsalat er amandinepoteter.

Husk at til buffet beregnes mindre mengder per person enn om potetsalaten skal være hovedtilbehør servert til kjøtt eller fisk. Oppskriften kan så klart dobles etter behov.


Du trenger følgende til 4 personer som hovedtilbehør (6-8 personer ved buffet):

1,2 kg gode, kokefaste poteter med fint skall (gjerne Amandine)
2 rødløk
Extra virgin olivenolje
200 gr cherrytomater
3-4 ss hakkede soltørkede tomater i olje
Frisk timian (evt tørket)
Himalayasalt

Vask potetene, og kutt dem i passe terninger (3-4 cm). Damp dem i en kasserolle med damprist og vann opp til risten, til de er helt møre (ca 25 minutter, kjenn med en skarp kniv at de er helt kokte). La dem få avkjøle seg litt.

Mens potetene damper, skrelles og kuttes rødløk i 1 cm tykke båter. Ha extra virgin olivenolje i en stekepanne, og surre rødløken til den er blank. Sett til side så lenge.

Cherrytomater deles i to.

Ha de lett avkjølte potetene i en romslig bolle, tilsett den surrede rødløken, hakkede soltørkede tomater og delte cherrytomater. Dryss over hakket frisk timian (eller tørket) og litt himalayasalt, og vend forsiktig sammen potetsalaten så smakene blir blandet.

Server til grillmaten, til buffeten, eller til den maten du måtte ønske.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar