søndag 12. mars 2017

Riskrem med kokosmelk, vanilje og bærsaus (melkefri)De fleste forbinder gjerne riskrem med julen, og noen kanskje med 17. mai. Men det går veldig fint an å nyte denne tradisjonsrike desserten året gjennom.

Etter etpar testrunder er jeg veldig godt fornøyd med denne melkefrie varianten av riskrem. Den er laget med kokosmelk, smaksatt med vanilje og kardemomme, og servert med en enkel bærsaus. Kokossmaken blir ikke overveldende - den blir godt balansert av krydderne. Her i huset har jeg servert denne riskremen med både ren bringebærsaus og 50/50 bringebær- og jordbærsaus - begge deler smakte utmerket, men kombinasjonen bringebær og jordbær var fabelaktig! Bruk gjerne fryste bær som får tine først, før de kjøres i blender eller med stavmikser.

Personlig synes jeg den smaker aller best når den er nylaget og fremdeles litt "lun", så det er min anbefaling. Alternativt kan den lages dagen før og settes i kjøleskap, men ta den da ut i god tid før servering, da den blir ganske "fast" i konsistensen av kjølig oppbevaring.

Sjekk gjerne også oppskriften min på melkefri risgrøt.


Du trenger følgende til fire personer (som dessert):

1,5 dl grøtris
5 dl kokosmelk (2 kartonger)
4 dl vann
2-3 ss rårørsukker (smakes til)
3/4-1 ts vaniljepulver (eller 2 ts ekte vaniljesukker)
1/2 ts kardemomme
1/4 ts himalayasalt


Bærsaus:

200 gr bringebær, jordbær eller andre bær etter ønske (gjerne fryste som tines)
2-3 ss akasiehonning eller rårørsukker (smakes til)


Ha grøtris, kokosmelk, vann, 2 ss rårørsukker, vaniljepulver (evt vaniljesukker), kardemomme og himalayasalt i en tykkbunnet romslig kasserolle, og kok opp. Juster ned varmen, og la det småkoke ca 20 minutter, rør av og til. 

Smak eventuelt til med mer rårørsukker om ønskelig.

La fryste bær få tine, og kjør dem til en saus i blender eller med stavmikser. Smak til med akasiehonning eller rårørsukker (hvis du bruker sistnevnte, så kjør sausen tilstrekkelig sammen til at sukkeret blir helt oppløst).

Server riskremen med bærsausen. 

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar