søndag 29. januar 2017

Indisk curry med torskI denne herlige indiske curryen prøvde jeg et nytt triks som jeg fanget opp fra et matlagingsprogram om indisk mat - å tilsette litt mandelmel i sausen. Jeg velger å tilsette det mot slutten av koketiden, rett før torsketerningene skal i, så de gode fettstoffene som mandlene inneholder forhåpentligvis beholdes litt intakt. Mandelmelet gir sausen en egen, delikat og fyldig smak som oppleves veldig genuint indisk.

Når det gjelder mandelmel, så er det nok å få tak i flere steder, både helsekostbutikker og velassorterte matbutikker, kanskje asiatiske butikker også. Jeg kjøper det på Coop-butikkene (Coop sitt eget merke, finnes blant bakevarene). Mandelmel er laget av skåldede mandler som er finmalt.


Du trenger følgende til fire-fem personer:

2 kartonger hakkede tomater (2x500 gr)
2,5 dl kremet kokosmelk (kartong)
1 stor rød paprika
1 stor løk
4-5 fedd hvitløk
1 ss paprikapulver
2 ts malt ingefær
2 ts malt fennikel
2 ts malt koriander
1 ts spisskummen
1 ts malt kardemomme
1,5-2 ts himalayasalt (smakes til)
Chilipulver (smakes til)
7-800 gr torskefilet (gjerne loins)
3 ss mandelmel
1-2 håndfuller frisk koriander

Basmatiris til fire personer

Ved servering:
Mangochutney

Forbered risen, og tilbered etter anvisning på pakken. Eventuelt kan du følge min fremgangsmåte for Perfekt kokt ris.

Ha hakkede tomater og kokosmelk i en romslig gryte, la det koke opp og småkoke under lokk. Rør av og til underveis om nødvendig.

Imens kuttes paprika og løk i litt grove biter, og hvitløk grovhakkes. Tilsett alle grønnsakene sammen med malt ingefær, malt fennikel, malt koriander, spisskummen og malt kardemomme. Bland godt sammen, og la det småkoke 5-6 minutter. Tilsett så mandelmel, og bland sammen. Smak til med himalayasalt og chilipulver. 

Mens sausen småkoker, deles torsken i grove, jevnt store terninger, og tilsettes. La dem trekke noen få minutter på moderat varme til de er akkurat gjennomkokte. Vend forsiktig en gang eller to underveis.

Tilsett grovhakket frisk koriander når retten er ferdig.

Serveres med basmatiris og mangochutney.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar