onsdag 19. oktober 2016

Kyllingwok med rødkål og kokos-quinoaSmakfull og fargerik kyllingwok? Ja takk!

Inspirasjonen til denne oppskriften tok utgangspunkt i quinoa og rødkål. Quinoa fordi jeg allerede hadde lagt den i bløt før jeg hadde klekket ut detaljene i middagsplanene. Rødkål fordi jeg hadde det i hus, og den trengte avsetning. Rødkål er ypperlig å strimle og bruke i wok, da synes jeg den kommer veldig til sin rett. Den blir god på smak, gir en fantastisk farge på maten, og ikke minst er den breddfull av næringsstoffer. 

Soyasaus, thai fiskesaus, oystersaus, sitrongress, ingefær og frisk koriander har herlig aromatiske smaker som passer godt sammen. Quinoa kokes med kokosmelk, da blir den ekstra smaksrik. Har du ikke quinoa kan du bruke jasminris.


Du trenger følgende til tre-fire personer:

3 dl quinoa
3,5 dl kaldt vann
2,5 dl kremet kokosmelk

2-300 gr rødkål
3-4 gulrøtter
1 stor løk
1 sitrongress
1-2 ss finrevet fersk ingefær
1 ss kokosolje til steking
2+2 ss soyasaus (finnes i glutenfrie varianter)
6-700 gr kyllingfilet
2 ss thai fiskesaus
2 ts oystersaus (finnes i glutenfrie varianter)
En god neve frisk koriander

Quinoa kan med fordel bløtlegges i rikelig med kaldt vann kvelden eller noen timer før. Den skylles deretter i rennende kaldt vann før koking, i en finmasket sikt.

Ha den ferdig bløtlagte/skylte quinoaen i en kasserolle. Tilsett kaldt vann og kremet kokosmelk, og kok opp. La quinoaen småkoke under lokk i 15-20 minutter, til den er mør.

Rødkål kuttes i 4-5 cm brede stykker, og kuttes i tynne strimler på tvers. Gulrøtter kuttes i skiver. Løk kuttes i 1/2 cm tynne båter. Sitrongress kuttes i millimetertynne ringer. Ha i en wok eller romslig stekepanne sammen med kokosolje og 2 ss soyasaus, og finriv fersk ingefær over. Vent med å steke grønnsakene til kyllingen er kuttet opp.

Kyllingfilet kuttes i strimler, og legges til side så lenge (den skal tilberedes etter grønnsakene).

Grønnsakene wokes noen minutter på god varme, til løken begynner å bli blank, rør jevnlig så det ikke svis. Ha over i en bolle så lenge.

Ha 2 ss soyasaus, thai fiskesaus og oystersaus i woken/stekepannen, og tilsett kyllingen. Stekes på middels varme til kyllingen er gjennomstekt. Tilsett grovhakket frisk koriander. 

Tilsett grønnsakene sammen med kyllingen, og bland sammen.

Server kyllingwoken med kokos-quinoa.

Vel bekomme! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar