søndag 7. august 2016

Alt-i-ett ovnsbakt gryte med kylling og auberginDet fine med alt-i-ett gryter er at de fordrer liten arbeidsinnsats, og passer seg selv til maten er klar til servering. Denne gryten med kylling og aubergin i en tomatbasert saus er bakt i ildfast form med lokk i stekeovnen. Og når den tilberedes på denne måten, så blir den litt mer "Seignalet-vennlig" også. 

Formen skal stå i ovnen i cirka halvannen time, så den er ideell på dager da man har litt tid tilgjengelig. Til gjengjeld får smakene godgjort seg godt sammen, og du får et smakfullt og sunt måltid. Server den gjerne med godt brød til. Men den kan så klart serveres med både ris og pasta også.

I alle fall ble både mann og små barn godt fornøyde med denne middagen, og den skal garantert gjentas her i heimen!

Du trenger en ganske romslig ildfast form med lokk, siden ingrediensene ruver litt - i alle fall før varmen får auberginen til å "klappe litt sammen". Har du ikke lokk til, kan du dekke formen med aluminiumsfolie.


Du trenger følgende til fire personer:

2 middels auberginer
1 stor løk
600 gr kyllingfilet
5 fedd hvitløk

500 gr knuste tomater, gjerne økologiske (kartong)
4 ss extra virgin olivenolje
1 ss god balsamico
1 ts oregano
1 ts basilikum
1-1,5 ts himalayasalt
Pepper

Frisk persille

Forvarm stekeovnen til 180 grader.

Fjern enden på auberginen, kutt den i to på langs og hver halvdel i to på langs igjen, og kutt deretter i 1 cm tynne skiver på tvers. Løken skrelles og kuttes i ca 1 cm terninger. Kyllingfilet kuttes i 1 cm tynne skiver. Hvitløk grovhakkes. Ha alt i en stor ildfast form, og bland sammen.

Bland sammen knuste tomater, extra virgin olivenolje, balsamico, oregano, basilikum, himalayasalt og litt pepper i en bolle. Hell blandingen over grønnsakene og kyllingen, og bland lett sammen.

Legg på lokk, sett i ovnen i ca 1,5 time, til auberginen er helt mør og kyllingen gjennomstekt. Du bør vende om på ingrediensene en gang eller to underveis.

Serveres med et dryss frisk persille, og med godt brød til.

Vel bekomme!


2 kommentarer:

 1. Er straks klar til å sette denne i ovnen her, må berre få ferdig brødbaksten først ... :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Monas Kjøkkenskriverier11. august 2016 kl. 16:40

   Så bra :-)

   Slett