søndag 24. juli 2016

Sprudlende sommerdrikk med vannmelon og limeDenne drikken er virkelig sommer servert på glass! Laget med massevis av vannmelon, smaksatt med lime, søtet med akasiehonning, og blandet med kullsyreholdig vann. Sammen blir det en herlig tørsteslukker, som er laget på en-to-tre.

Inspirasjonen fant jeg på draxe.com. Oppskriften var så fristende at jeg dro rett ut for å kjøpe vannmelon for anledningen! Jeg droppet å tilsette ekstra vann, slik at den fikk mer konsentrert vannmelonsmak. Den blir mer enn nok utvannet med det kullsyreholdige vannet. 

Denne drikken kan gjerne oppbevares tildekket i kjøleskap en dag eller to - hvis den varer så lenge… Da anbefaler jeg å ikke tilsette kullsyrevann før ved servering, siden kullsyren gradvis vil forsvinne.


Du trenger følgende til ca 1,2 liter drikk:

1 kg vannmelon
1 lime
2 ss akasiehonning

Ca 4 dl kullsyrevann

Skjær av skallet på vannmelonen, og kutt fruktkjøttet i grove biter. Ha det i en blender sammen med saften av lime og akasiehonning. Kjør sammen til en jevn masse, og vannmelonfrøene er passe knuste. Smak eventuelt til med litt mer akasiehonning om ønskelig.

Du kan velge om du vil sile den, bruk da en finmasket sikt og press mest mulig av drikken igjennom med baksiden av en skje. Jeg foretrekker å beholde fruktkjøttet i drikken.

Tilsett kullsyreholdig vann, og rør sammen med skje eller lignende (ikke bruk blenderen, da kan kullsyren fort bli "flat").

Serveres straks, gjerne med isbiter. 

Kan oppbevares 1-2 dager i kjøleskap tildekket. I så fall venter du med å tilsette kullsyrevann til rett før servering.

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar