fredag 22. juli 2016

Hasselnøtt-sjoko-banan smoothie (melkefri)Du kan lage utrolig mange godsaker i en blender - i grunnen er det bare fantastien som setter grenser. I smoothies er det nok mest vanlig å bruke frukt og bær, men la deg ikke begrense av det. Siden jeg er hekta på både sjokolade og nøtter, så har jeg her laget en variant med hasselnøtter og kakao. Jo, også banan da, og den er søtet med søte, gode, næringsrike dadler. 

Dette er supersunt altså - og supergodt! Her får du en skikkelig dose mineraler, gode fettsyrer og fiber, og litt vitaminer i samme slengen. Et helt lite måltid, og litt godteri i samme slengen. Funker både som dessert, snacks, mellommåltid, eller kjapp frokost eller lunsj på farten.

Hasselnøttene bløtlegges i vann kvelden før. Da blir næringsstoffene i nøttene bedre tilgjengelig for den verdifulle kroppen vår...


Du trenger følgende til to glass:

50 gr hasselnøtter
2 dl kaldt vann
1 ss chiafrø
1 ss kakao
3 steinfrie dadler (evt fjernes steinene)
En fingerklype himalayasalt
1 banan i skiver, dypfryste (ca 100 gr)


Hasselnøtter bløtlegges i vann natten over, eller 5-6 timer.

Hell av vannet, og ha hasselnøttene i en blender. Tilsett kaldt vann, chiafrø, kakao, steinfrie dadler og bittelitt salt (for å runde smaken). Kjør sammen til en jevn blanding. Tilsett så bananskivene, og kjør sammen.

Serveres straks.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar