tirsdag 26. juli 2016

Asiatisk laks på enkelt vis med cherrytomater og sukkererter



I dag ble det smaksrik og fargerik middag: Laks med asiatiske smaker på enkelt vis, ovnsbakt sammen med cherrytomater og sukkererter, og et dryss sesamfrø. Slike retter blir jeg glad av å både tilberede og spise! 

Den ble servert med kokosris til, samt mango, avocado og et dryss frisk koriander. 

Kokosrisen er behagelig aromatisk og gir et løft til retten, synes jeg. Men om du ikke er like hekta på kokos som det jeg er (jeg vet at folk kan være veldig enten/eller når det gjelder kokos…) så kan du så klart bruke vanlig ris til også.


Du trenger følgende til tre-fire personer:

5-600 gr laksefilet
250 gr cherrytomater
10 sukkererter
4 ss extra virgin olivenolje
4 ss soyasaus (glutenfri om du følger Seignalet- eller glutenfri diett)
Sesamfrø

Tilbehør:
Kokosris eller vanlig jasminris
1 moden mango
1 moden avocado
1/2 lime
Frisk koriander

Start med å sette på risen, enten du serverer kokosris eller vanlig jasminris til.

Forvarm stekeovnen til 160 grader.


Laksefileten kuttes i litt rause terninger, og legges i en romslig ildfast form. Del cherrytomatene i to, og fordel mellom lakseterningene. Snitt sukkerertene på skrå, og dryss over. Sprinkle over extra virgin olivenolje og soyasaus, og dryss over sesamfrø.

Ovnsbakes i 15-20 minutter, til laksen er akkurat gjennomstekt.

I mellomtiden skrelles og kuttes mango og avocado i terninger. Ha i en skål, og skvis limesaft over.

Den asiatiske laksen serveres med kokosris eller jasminris, mango, avocado, og et dryss frisk koriander.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar