Nachos med kylling og rødløk, toppet med lettvint guacamole og mangochutney. Snop!
Nachos er vår "fredagstaco", vi spiser som regel nachos hver fredag. Det er så lettvint å lage, i tillegg til å være snaddergodt både for store og små. Ergo er det ypperlig familiemiddag når arbeidsuken er omme, og vi er klare for helg!
I dag ble det nachos med ny vri - med kylling og rødløk. Dessuten tilberedte jeg den litt annerledes enn tidligere. I stedet for å legge tortillachipsen utover hele langpannen og med kjøttsausen oppå, la jeg all chipsen ut i sidene og sausen i midten. Dette fungerte så bra at dette blir normen heretter! Da unngår man at tortillachipsene som har ligget under sausen blir bløt og "soggy", i stedet blir all chipsen like knasende og perfekt sprø.
Denne varianten med kylling slo veldig godt an i heimen, så jeg regner med det blir en god del repriser av den fremover...
Denne varianten med kylling slo veldig godt an i heimen, så jeg regner med det blir en god del repriser av den fremover...
Tortillachips rundt kanten, og saus med ost i midten
Du trenger følgende til fire personer:
Olje til steking
6-700 gr kyllingfilet
1 stor rødløk
2 ts paprikapulver
1 ts spisskummen
1 ts malt koriander
1/2 ts malt fennikel
1/2 ts løkpulver
1/2 ts hvitløkspulver
1/2 ts malt ingefær
Chilipulver
Salt
1 kartong hakkede hermetiske tomater
1 liten boks mais
4-500 gr tortillachips
Revet ost til gratinering (jeg bruker ferdigrevet mozarella)
Enkel guacamole:
1 moden avocado
1/2 lime
2 ss tacosaus
Ved servering:
Guacamole (se over)
Tacosaus
(Mangochutney)
(Frisk koriander)
Kyllingfilet kuttes i ca 1 cm tykke strimler. Stekes i en romslig stekepanne i litt godt med olje noen minutter på god varme (ca to-tredjedels styrke). Vend av og til etter behov.
Imens skrelles og kuttes rødløk i båter. Jeg deler den først i to, kutter av endene, og deler deretter hver halvdel i båter. Tilsett sammen med kyllingkjøttet, og stek noen minutter til.
Forvarm stekeovnen til 220 grader.
Tilsett krydderet - paprikapulver, spisskummen, malt koriander, malt fennikel, løkpulver, hvitløkspulver og malt ingefær. Smak til med chilipulver og salt etter ønske. Bland sammen.
Tilsett hermetiske tomater, og bland sammen. La det småkoke noen minutter, juster eventuelt ned varmen etter behov.
Legg et stykke bakepapir i en langpanne, og legg tortillachips ut i sidene på langpannen, slik at det blir en "åpning" i midten. Hell sausen med kylling i åpningen/midten, og dryss revet ost over sausen.
Ovnsbakes i 8-10 minutter på nest nederste rille, til osten har smeltet og tortillachipsen er lett gylden.
I mellomtiden lages guacamolen:
Avocado moses med gaffel i en skål. Tilsett limesaft og tacosaus, og bland sammen.
Server nachos med guacamole og tacosaus til, og eventuelt mangochutney og frisk koriander.
Vel bekomme!
Ovnsbakes i 8-10 minutter på nest nederste rille, til osten har smeltet og tortillachipsen er lett gylden.
I mellomtiden lages guacamolen:
Avocado moses med gaffel i en skål. Tilsett limesaft og tacosaus, og bland sammen.
Server nachos med guacamole og tacosaus til, og eventuelt mangochutney og frisk koriander.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar