fredag 5. februar 2016

Pasta med laks, spinat og hvitløkHer har du en vidunderlig god pastarett i all sin enkelhet. Få, men gode råvarer, og kjapt snekret sammen - dette er ypperlig hverdagsmiddag. Femåringen i huset syntes den var så god at hun la inn bestilling på at den måtte lages igjen. 

Og når dette skrives har vi nettopp fortært denne pastaretten for andre gang på en uke… Dette har blitt en ny superlettvint favoritt hos oss!

Det er noe med laks og spinat som funker veldig bra sammen. Og masse gyldent stekt hvitløk med sin karamelliserte smak løfter hele retten. Jeg bruker kinesisk hvitløk, som jeg vanligvis gjør, rett og slett fordi den er så kjapp å anvende uten alle feddene som må skrelles. Latskapen lenge leve! Ellers har jeg brukt både sitronolje og vanlig extra virgin olivenolje, førstnevnte gir en frisk smak. 

Det er sikkert mange italienere som vil rynke på nesen over at jeg bruker parmesan til en pastarett med fisk, for det er visstnok litt fy-fy… Det var i alle fall det jeg ble fortalt i Toscana i sin tid. Men; jeg syns det passer veldig godt til denne retten, og ungene simpelthen ELSKER parmesan, så her i heimen er den saken opp og avgjort. Men dette er så klart valgfritt, pastaretten er veldig god som den er også.


Du trenger følgende til tre-fire personer:

5-600 gr laksefilet
Sitronolje
Salt
Pepper
1 hel kinesisk hvitløk (evt 4-5 fedd)
5-6 ss extra virgin olivenolje
200 gr spinat

Spaghetti til tre-fire personer

Eventuelt ved servering:
Ristede pinjekjerner
Nyrevet parmesan

Forvarm stekeovnen til 160 grader.

Laksefilet kuttes i litt større terninger (2-3 cm tykke). Sprinkle litt sitronolje i en ildfast form, og legg i lakseterningene. Sprinkle sitronolje over laksen, og dryss over litt salt og pepper.

Kok opp vann til pastaen i en romslig kasserolle. Når vannet er kokt opp, kokes spaghettien etter anvisning på pakken. Hvis spaghettien blir stående noen minutter før servering, kan du blande inn litt extra virgin olivenolje så den ikke klistrer så mye sammen.

Lakseterningene bakes i stekeovnen i ca 10 minutter, til den akkurat er gjennomstekt.

Hvitløk grovhakkes. Spinaten vaskes godt og grovkuttes.

Ha litt godt med extra virgin olivenolje (5-6 ss) i en egen romslig kasserolle på middels god varme, og tilsett hvitløken. La den steke etpar minutter, rør jevnlig så den ikke blir svidd, den skal kun bli lett gylden, og får da en herlig smak.

Tilsett spinaten i hvitløken, og bland sammen. Reduser varmen, legg på lokk, og la spinaten få dampe til den har "klappet sammen". Dryss over litt salt. Bland spinaten og den ferdigkokte spaghettien godt sammen. Tilsett den ferdige laksen inkludert sitronoljen, bland lett sammen så ikke laksebitene går for mye i stykker. 

Serveres gjerne med ristede pinjekjerner og nyrevet parmesan over.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar