søndag 16. august 2015

Skikkelig god pizzasausHjemmelaget pizzasaus er svært enkelt å lage selv. Det kreves bare noen få minutters aktiv innsats, deretter får den putre og godgjøre seg helt på egen hånd. En god pizzasaus bør koke lenge, gjerne to-tre timer. Jeg smaksetter pizzasausen med hvitløk, oregano, timian og basilikum, og en god slump extra virgin olivenolje. Gode ingredienser som passer til det meste av topping. 

Tips I: Om du ikke rekker å sette sausen på kok etpar timer før den skal på pizzaen, så går det helt greit å la den koke bare 10-15 minutter også, mens du forbereder resten av fyllet. Da kan du legge lokket litt på "skrå" på kasserollen (med en liten glipe) slik at mer av væsken får dampe av og slippe ut. Men kok den så lenge du har tid og anledning til.

Tips II: Når du først lager pizzasaus, så tar det ikke mye ekstra tid å lage dobbelt opp og fryse ned porsjonsvis, så har du hjemmelaget pizzasaus lett tilgjengelig til en senere anledning.

Og her har du forresten oppskrift på en seriøst god pizzabunn!


Du trenger følgende til to store pizzaer:

1/2 løk
1 kinesisk hvitløk
3 ss extra virgin olivenolje
4 ss tomatpuré
1 boks hakkede tomater
3 ts tørket oregano
2 ts tørket timian
2 ts tørket basilikum
1 ts brunt sukker
Salt
Pepper

Dobbel porsjon (til fire store pizzaer):

1 løk
2 kinesiske hvitløk
6 ss extra virgin olivenolje
8 ss tomatpuré
2 boker hakkede tomater
6 ts tørket oregano
4 ts tørket timian
4 ts tørket basilikum
2 ts brunt sukker
Salt
Pepper

Løk og hvitløk skrelles og hakkes passe smått. Ha extra virgin olivenolje i en romslig kasserolle, og stek løk og hvitløk på middels varme med lokk til den er blank og lett gylden. Rør av og til.

Tilsett tomatpuré, bland sammen, og la surre 4-5 minutter til.

Tilsett hakkede tomater, urter og brunt sukker. På med lokk, og la sausen småkoke aller helst etpar timer, eller litt til. Rør av og til. Smak til med salt og pepper mot slutten av koketiden.

Ha pizzasaus på pizzabunnen, og på med ønsket topping og ost før den går i ovnen.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar