onsdag 24. juni 2015

Ovnsbakt brosmefilet med mango- og jordbærsalsa og couscousEndelig har sommeren meldt seg her i vest, og da er det på tide med sommerlige middager også. Jeg elsker retter med frukt og bær på denne årstiden, og det passer ekstra godt til hvit fisk.

I dag ble det brosmefilet med en fruktig og fargerik jordbær- og mangosalsa til, og couscous. Nå har de norske jordbærene kommet i butikkene også, så nå gjelder det å nyte godsakene! Jeg sprinklet litt deilig fikenbalsamico (Oliviers & Co) over salsaen, det ble virkelig nydelig.

Brosme minner litt om breiflabb - litt "grov" struktur i fiskekjøttet, men delikat i smaken. Nylig fant jeg dypfryste brosmeloins hos Coop Obs, og det var disse jeg brukte denne gangen. Dypfryst fisk må selvsagt tines helt før tilberedning. Du kan fint også servere denne retten med breiflabb, og torsk vil også passe bra.


Du trenger følgende til tre-fire personer:

5-600 gr brosmefilet
Sitronolje
Salt
Pepper

1 stor moden mango
Ca en halv kurv jordbær
1 vårløk
1/2 lime
God balsamico

Ca 3 dl kaldt vann
Ca 3 dl couscous
2-3 ss sitronolje

Forvarm stekeovnen til 160 grader.

Kok opp vann i en kasserolle til couscousen, det skal være like mendger vann og couscous. På pakken står det typisk 2,5 dl til fire personer, men jeg pleier å beregne 3 dl til fire pers, eller litt mer til sultne voksne sjeler.

Brosmefilet deles i passe porsjonsstykker og legges i en ildfast form. Sprinkle litt godt med sitronolje over fisken, og dryss over litt salt og pepper. Bakes i ovnen i 15-18 minutter, til fisken akkurat er gjennomstekt.

Mango skrelles og fruktkjøttet skjæres i fra den store flate steinen, kutt fruktkjøttet i terninger. Jordbær deles i passe båter, og has i en bolle sammen med den kuttede mangoen. Vårløk kuttes i millimetertynne ringer, og tilsettes sammen med saften av en halv lime. Bland lett sammen.

Tilsett couscous i det kokende vannet, legg på lokk, trekk til side og la det stå i ca fem minutter til alt vannet er absorbert. Tilsett sitronolje og bland sammen, løsne lett opp couscousen med en sleiv så den blir klumpefri.

Server brosmefileten med jordbær- og mangosalsa og couscous, og sprinkle balsamico over salsaen. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar