fredag 19. juni 2015

Hvit sjokoladesmørkremJeg har tidligere skrevet om en nydelig sjokoladesmørkrem hvor jeg bruker 70% sjokolade. Sjokoladesmørkrem har en deilig smak og konsistens som passer perfekt som kakeglasur og kakefyll, samt som topping på cupcakes/muffins.

Her har jeg laget en tilsvarende sjokoladesmørkrem med hvit sjokolade, som jeg brukte på en sommerlig kake med jordbær (sukkerbrød) i stedet for vanlig fløtekrem. Siden hvit sjokolade inneholder en god del mer sukker enn mørk 70% sjokolade, reduserte jeg melismengden i denne varianten.

Denne porsjonen holder til en 24-26 cm rund kake, inkludert ett lag krem inni kaken. Kremen gjør seg aller best romtemperert (ellers blir den veldig "fast" i konsistensen), så dersom kaken oppbevares i kjøleskap bør den tas ut en times tid før den skal serveres.

Tips: Sjokoladekremen kan fryses i en tett beholder med lokk inntil noen uker. 


Du trenger følgende til en porsjon:

200 gr smør, romtemperert
140 gr melis
200 gr hvit bakesjokolade, romtemperert
2 store egg

Ha smør og melis i kjøkkenmaskinen, og pisk i 4-5 minutter til en lys, tykk "krem".

Smelt sjokoladen over vannbad:
Knekk sjokoladen i små biter og ha i en bolle som tåler varme (gjerne av metall), og som er stor nok til å settes oppå en kasserolle med litt vann som kokes opp. Det kokende vannet må ikke komme i kontakt med selve bollen, da kan det bli for varmt for sjokoladen som kan bli brent på relativt lav temperatur! Rør i sjokoladen til den er helt smeltet, og sett til side så lenge.

Tilsett først ett egg i kremen, la det blande seg sammen før neste egg tilsettes på samme vis.

Tilsett den smeltede sjokoladen i en tynn stråle, og kjør sammen kremen til den er helt blandet.

Da er sjokoladesmørkremen klar til å has på kake. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar