fredag 1. mai 2015

Ovnsbakt kylling med kokosmelk, appelsin og ingefærMed gode kyllingfileter og økologiske appelsiner i hus, var jeg idag på søken etter en smakfull oppskrift på kylling i kombinasjon med appelsin og kokosmelk. Mest for inspirasjon og dels for å "sondere" om appelsin og kokosmelk funker sammen. 

Da kom jeg altså over denne fristende og enkle oppskriften på ovnsbakt kylling fra Organic Sister. Den bruker kyllingklubber i stedet for fileter, men begge deler går like fint, jeg delte bare filetene i passe stykker for å benytte samme steketid. Kyllingen ble servert med brokkoli og jasminris til. 

Jentungen på snart fem utbrøt under middagen: "Dette var SÅ godt!" Det syntes vi andre også. 

La kyllingen få godgjøre seg i sausen/marinaden i minst etpar timer i kjøleskap før den ovnsbakes. Jeg lot den stå i tre timer, men den kunne nok ha stått enda lenger.

En fyldig og god kokosmelk med 18% fettinnhold


Du trenger følgende til tre-fire personer:

2 appelsiner (helst økologiske)
2,5 dl fyldig kokosmelk
1-2 ss finrevet fersk ingefær
Salt
Pepper
6-800 gr kyllingfileter (evt ca 1 kg kyllingklubber)

Jasminris til tre-fire personer

Grønnsaker etter ønske

Finn frem en ildfast form som du vil ovnsbake kyllingen i.

Vask først den ene appelsinen utenpå, og finriv skallet oppi den ildfaste formen, kun det oransje (det hvite smaker beskt, så det vil du ikke ha med). Press deretter saften av begge appelsinene og tilsett, ta gjerne med appelsinkjøttet også (fjern eventuelle steiner).

Tilsett kokosmelk, finriv frisk ingefær over, og smak til med salt og pepper. Miks marinaden godt sammen med en gaffel eller visp. 

Kyllingfiletene deles i noenlunde like store stykker, 4-5 cm store, som vendes i marinaden. Dekk til, og sett i kjøleskap for marinering i minimum to timer.


Forvarm stekeovnen til 180 grader.

Vend kyllingstykkene i marinaden, og sett i ovnen i ca 45 minutter, til kyllingen er gjennomstekt.

Imens tilberedes risen etter anvisning på pakken, og grønnsaker etter ønske tilberedes før servering.

Server kyllingen med marinaden som saus, samt ris og grønnsaker. Vel bekomme!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar