søndag 26. oktober 2014

Smakfulle hvitløkskjøttboller i tomatsausDen senere tiden har fireåringen vært veldig gira på pasta og kjøttboller. Det er jo en fin inspirasjon for "ho mor" det, ergo har det blitt etpar slike middager på oss i det siste.

Kjøttboller er så enkelt å lage, særlig når du har en kjøkkenmaskin som blander sammen ingrediensene i en fei. Smakstilsetninger kan enkelt varieres med ulike urter eller krydder, og denne gangen ble det kjøttboller med hvitløk. Etter at de var stekt fikk de småkoke i en enkel & god tomatsaus mens jeg kokte pastaen. Fullkornspasta er et sunt og godt alternativ, og kommer i stadig flere varianter og fasonger. Personlig synes jeg smaken og konsistensen på fullkornspastaen har blitt stadig bedre.

Bruk en halv kinesisk hvitløk for en "mild & snill" hvitløkssmak. Er du veldig glad i hvitløk så kan du fint bruke en hel en.Du trenger følgende til fire personer:

6-700 gr karbonadedeig
1/2 løk
1/2-1 kinesisk hvitløk
1 egg
1/2-1 ts salt
Pepper
Olje til steking

Extra virgin olivenolje
2 bokser hermetiske hakkede tomater
2-3 ts brunt sukker
2 ts malt paprika
2 ts oregano
1 ts basilikum
1 ts rosmarin
Salt (omtrentlig 1/2-1 ts)
Pepper

Pasta til fire personer (gjerne fullkornspasta)
Extra virgin olivenolje (gjerne sitronolje)

Ved servering:
Parmesan
Frisk basilikum

Ha karbonadedeig i en bolle, helst til en kjøkkenmaskin. Finriv løk på rivjern, knus hvitløk i hvitløkspresse, og tilsett sammen med egg, salt og pepper. Elt deigen sammen til den blir smidig (har du ikke kjøkkenmaskin så gjør du det for hånd med sleiv).

Form den ferdigblandede deigen til kjøttboller, ca fire cm i diameter, bruk gjerne en spiseskje dyppet i kaldt vann til jobben. Legg kjøttbollene på et fat etter hvert som de er formet.

Ha olje i en romslig stekepanne på middels god varme, og stek kjøttbollene til de er fint brunet på "alle" sider og er gjennomstekte. Juster varmen etter behov, så de ikke blir svidd. Legg kjøttbollene over på et rent fat etter hvert som de blir ferdigstekte (IKKE bruk det samme fatet som ble brukt før stekingen - man skal ikke blande stekt og rått kjøtt).

Dersom stekepannen er romslig nok, kan du med fordel bruke den til å koke tomatsausen med kjøttbollene i, da får du med smakene fra stekingen av kjøttbollene. Ellers benytter du en romslig kasserolle eller gryte.

Når alle kjøttbollene er ferdigstekte, tilsettes extra virgin olivenolje i stekepannen eller i kasserollen/gryten sammen med hermetiske tomater. Tilsett brunt sukker, malt paprika, oregano, basilikum og rosmarin. La det koke opp, bland godt sammen, og smak til med salt og pepper.

Legg kjøttbollene i tomatsausen, rør litt sammen, legg på lokk og la det få småputre mens du koker opp vann til pastaen og lar pastaen koke.

Kok pastaen etter anvisning på pakken, bland inn litt extra virgin olivenolje når den er ferdig kokt og avrent.

Server pasta med hvitløkskjøttboller og tomatsaus, dryss over nyrevet parmesan og litt friske urter. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar