onsdag 22. oktober 2014

Pasta med rød pesto og ovnsbakt torsk"Fiskepastaen smakte kjempegodt!", proklamerte fireåringen mens vi inntok denne middagen.

Å blande inn pesto er en veldig enkel & kjapp måte å lage en smakfull pastarett på. Her har jeg brukt rød pesto med soltørkede tomater. Den var hjemmelaget for anledningen, men du kan selvfølgelig bruke ferdig rød pesto, eventuelt lage den en dag eller to i forkant. Pastaen ble servert med ovnsbakt torsk, samt balsamicotomater som fikk bake sammen med torsken i formen - to fluer i en smekk altså. 

Jeg brukte økologisk fullkornspasta som jeg fant på Coop Obs, den hadde en artig form med bølgede kanter som gjør at pestoen (eller annen fyldig saus) "fester" seg ekstra godt til pastaen. Pastaskruer vil også gjøre susen.


Du trenger følgende til tre-fire personer:

6-700 gr torskefilet
Sitronolje
Salt
Hvitløkspepper

10-12 cherrytomater
Litt god balsamico

Pasta til tre-fire personer

2-3 ss rød pesto, mengde etter ønske

Forvarm stekeovnen til 160 grader.

Kok opp vann til pastaen.

Del torskefileten i passe porsjonsstykker, og legg i en romslig ildfast form. Sprinkle over sitronolje, og dryss over salt og hvitløkspepper.

Cherrytomater deles i to, og legges innimellom torskestykkene, sprinkle litt god balsamico over tomatene.

Sett formen i stekeovnen i 12-15 minutter, til torsken er akkurat gjennomstekt og flaker seg.

Mens torsken står i ovnen, kokes pastaen etter anvisning på pakken. Når den er ferdig kokt, helles vannet av, og rød pesto blandes inn.

Server pastaen med de ovnsbakte tomatene og torsken. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar