tirsdag 15. juli 2014

Torskeloins med smak av ItaliaDa er jeg og familien vel hjemme igjen etter en finfin Norgesferie! Etter relativt mange kjøttbaserte middager var behovet for fisk tilsvarende stort for en sjømatelsker. Med utgangspunkt i nyinnkjøpte torskeloins og frisk basilikum var tema for middagen satt - det måtte bli en smak av Italia.

Søte, gode, kortreiste Delicioso-tomater dynket i litt balsamico…
Faste, fine torskeloins sprinklet med sitronolje og pinjekjerner…
God italiensk pasta…
Herlig grønn brokkoli…
Og ellers sverger jeg til sitronolje og fikenbalsamico fra Oliviers & Co...

En smakfull & fargerik middag som jaggu også representerer fargene i det italienske flagget, og som er lett og kjapp å lage.


Du trenger følgende til tre-fire personer:

Pasta etter ønske
Extra virgin olivenolje

6-800 gr torskeloins
Sitronolje
Salt
Pepper
2-3 ss pinjekjerner
6-12 gode tomater (antall etter størrelse, jeg brukte norske Delicioso som er halvstore)
God balsamico

3-400 gr brokkoli

Litt frisk basilikum ved servering

Kok opp vann til pastaen.

Forvarm stekeovnen til 160 grader.

Del torskeloins i passe porsjonsstykker, legg dem i en romslig ildfast form. Sprinkle godt med sitronolje over, og dryss på litt salt og pepper, samt pinjekjerner.

Tomatene deles i to og legg dem med snittflaten opp i den ildfaste formen sammen med torskestykkene.  Sprinkle litt god balsamico over tomatene, og dryss på litt salt. Bakes i ovnen i 12-15 minutter til fisken er akkurat gjennomstekt og flaker seg.

Kok pastaen etter anvisning på pakken, slik at den blir noenlunde likt ferdig med fisken.

Del brokkolien i passe buketter, og kok eller damp dem noen få minutter så de blir halvveis møre uten å bli gjennomkokte (jeg foretrekker damping i rist). Sjekk med en skarp kniv at de ikke er harde, men har lett motstand når du stikker i stilken på brokkolien. 

Server torskeloins med bakte tomater, pasta og brokkoli. Benytt kraften som har dannet seg i formen som sky, og dryss over litt frisk basilikum.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar