tirsdag 24. juni 2014

Ovnsbakt torsk med nektarin- og myntesalsa



Denne retten er bare så sommerlig frisk og fruktig som det går an! 
Enkel å lage er den også. 

Med nektariner, mynte, vårløk, litt limesaft og extra virgin olivenolje er salsaen en "høydare" sammen med torsken og couscousen. Du kan gjerne servere ris til i stedet, men jeg vil absolutt anbefale couscous. Vil du servere retten som en ekstra god middag, så velg gjerne torskeloins.

Start med Salsaen, så får den stå og godgjøre seg mens resten av maten tilberedes. 


Du trenger følgende til 3-4 personer:

4-5 søte modne nektariner (skal være lett myke)
1-2 vårløk
15-20 mynteblader (evt etter smak)
Saft av lime (1/4-1/2 lime)
2-3 ss extra virgin olivenolje

6-800 gr torskefilet (gjerne loins)
Extra virgin olivenolje
Salt
Pepper

Couscous til tre-fire personer

Nektariner kuttes i terninger. Vårløk finsnittes i millimetertynne ringer. Mynteblader finkuttes. Ha alt i en bolle, skvis over litt limesaft og tilsett extra virgin olivenolje. Bland sammen, og la salsaen stå og godgjøre seg mens resten av middagen tilberedes.

Stekeovnen forvarmes til 160 grader.

Torskefilet deles i passe porsjonsstykker, og has i en ildfast form. Sprinkle over litt extra virgin olivenolje, og dryss over litt salt og pepper. Ovnsbakes i 12-15 minutter, til fisken er akkurat gjennomstekt og begynner å flake seg.

Couscous tilberedes etter anvisning på pakken. Den tar typisk 4-5 minutter.

Server torsken med nektarin- og myntesalsa og couscous til. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar