mandag 26. mai 2014

Frisk og fruktig mango- og appelsinsalat med mynteDette er en frisk og fruktig salat som i all sin enkelhet også er veldig allsidig. Den passer til både fisk og kjøtt, men kan selvfølgelig også serveres som dessert sammen med vaniljeiskrem eller alene, eller som mellommåltid.  

Salaten passer ekstra godt nå som det går mot sommer, og har en herlig gul farge som er til å bli glad av! Den består av kun fire ingredienser - mango gir fyldig sødme, appelsinene er syrlige, mynten setter prikken over i'en med sin svalende friskhet, og extra virgin olivenolje runder av det hele. 

Om du ikke er vant til å ha frukt til kjøtt og fisk, så er det kanskje på tide å prøve det ut? Servere gjerne denne salaten som tilbehør neste gang du skal grille, det kan fort bli en vinner!


Du trenger følgende til fire personer:

1 stor, godt moden mango
2 store, gode appelsiner
2-3 ss extra virgin olivenolje
En liten håndfull mynteblader (ca 20 middels store blader)

Skrell mangoen med kniv. Skjær fruktkjøttet av fra den flate steinen, og kutt det i ca 1 cm terninger. Ha mangoterningene over i en salatbolle. 

Skjær av skallet på appelsinene, og kutt fruktkjøttet i tilsvarende terninger. Ha over i salatbollen med mangoterningene.

Tilsett extra virgin olivenolje, samt finhakkede mynteblader. Bland godt sammen.

Serveres til kjøtt eller fisk, som dessert til iskrem eller alene, eller som mellommåltid. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar