mandag 14. april 2014

Ovnsbakt torsk med smakfull asiatisk vriNydelig fersk torskefilet med en thai-inspirert topping bestående av hvitløk, frisk ingefær, sitrongress, soyasaus og sesamolje… Dette ble et herremåltid sammen med passende, smakfulle grønnsaker! Dessuten er den enkel å lage, og middagen er ferdig i løpet av en liten halvtime.

Retten ble servert med ris, men det vil også passe bra med en enkel potetmos til (poteter kokes/dampes møre, moses sammen med smør, spes med melk til passe konsistens, og smakes til med salt).


Du trenger følgende til 3-4 personer:

2-3 fedd hvitløk
1 ss frisk ingefær
1 stort sitrongress (evt 2 mindre)
Olje til steking
3 ss soyasaus
1 ss sesamolje

6-800 gr torskefilet
Salt
Pepper

3-4 gulrøtter
1 stor løk
1/2 brokkoli

Ris til 3-4 personer

Kok risen etter anvisning på pakken.

Hvitløk og ingefær hakkes relativt smått. Fjern ytterste laget på sitrongresset, fjern øvre enden, og kutt i millimetertynne ringer ned mot roten (til det gjenstår en knapp cm).

Forvarm stekeovnen til 160 grader.

Ha litt olje i en romslig kasserolle eller en stekepanne, stek hvitløk, ingefær og sitrongress på middels varme i 2-3 minutter under omrøring, til hvitløken er litt blank. Trekk til side, og bland i soyasaus og sesamolje. (Ikke vask eller skyll kasserollen/stekepannen, den skal brukes til å steke grønnsakene som da tar opp de gode smakene).

Torskefileten deles i passe porsjonsstykker og legges i en ildfast form. Dryss over salt og pepper, og fordel hvitløk/ingefær/sitrongress-toppingen over torskestykkene. Stekes i ovnen i 12-15 minutter, til torsken er akkurat gjennomstekt og flaker seg. 

Mens torsken ovnsbakes, stekes grønnsakene i kasserollen eller stekepannen som toppingen ble tilberedt i, så grønnsakene tar opp de gode smakene. Tilbered dem i følgende rekkefølge:
  • Gulrøttene skrelles og kuttes i halvlange skiver (del dem først i 4-5 cm biter, deretter i to på langs, legg snittflaten ned og kutt i tynne skiver på langs). Ha dem i kasserollen sammen med litt ekstra olje på god varme. Rør av og til så de ikke svis, juster eventuelt varmen litt.
  • Brokkoli deles i mindre buketter, tilsett sammen med gulrøttene, rør av og til.
  • Løken skrelles og kuttes i strimler (deles i to fra "topp" til "bunn", legg snittflaten ned, og kutt løken i tynne båter), tilsett sammen med de andre grønnsakene, og la dem få steke noen få minutter til løken er blank, rør av og til.
Server torsken med stekte grønnsaker og ris, ha over litt av soyaskyen fra torskeformen.

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar