lørdag 12. april 2014

Gratinert pølse- og baconform med potetmosHvis du ønsker å lage en smakfull "alt i ett"-middag, så kan jeg absolutt anbefale denne. Kombinasjonen av gode kjøttpølser & bacon funker veldig godt sammen med gulrot, løk og mais, toppet med gratinert potetmos.

Alternativt kan du bruke karbonadedeig eller kjøttdeig i stedet for pølser, men bacon gir virkelig den ekstra piffen. Yummy - denne kommer jeg garantert til å lage igjen!


Du trenger følgende til fire personer:

7-800 gr poteter

100-150 gr bacon
Olje til steking
3-400 gr gode, kjøttrike kjøttpølser
3 middels store gulrøtter
1 løk
1 liten boks mais (eller 1/2 stor)
1 ts timian
Hvitløkspepper
Salt

50 gr smør
Melk til passe, litt løs konsistens

Revet ost til gratinering

Potetene skrelles og kuttes i mindre biter, 
og dampes i kasserolle med rist og litt vann til de er helt møre.

Bacon kuttes i strimler, og stekes på middels god varme i stekepanne med litt olje.

Mens baconet steker, kuttes kjøttpølsene i skiver, blandes med baconet, og stekes videre sammen. Juster ned varmen litt om nødvendig.

Imens skrelles og kuttes gulrøtter i skiver. Hvis gulrøttene er tykke, kan de deles i to eller fire på langs, før de kuttes i skiver. Tilsett sammen med baconet og pølsene, rør sammen, og la steke videre.

Løken skrelles og kuttes i terninger. Tilsettes sammen med det andre, bland sammen, og la steke til løken er blank.

Forvarm stekeovnen til 225 grader.

Tilsett mais og timian i pølse- og baconblandingen, og smaksett med litt hvitløkspepper og salt. Ha blandingen over i en ildfast form.

Når potetene er dampet helt møre, moses de sammen med smør med en stamper, og spes med melk til passe, litt løs konsistens (da blir den enklere å bre utover pølse- og baconblandingen). Smak til potetmosen med salt og eventuelt pepper.

Bre potetmosen utover pølse- og baconblandingen, dryss over revet ost, og stek i 12-15 minutter til osten er godt gylden.

Da er det bare å servere - vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar