tirsdag 1. april 2014

Fyldig tomatsuppe med fennikel og rødløkDa jeg spiste denne suppen, gav den meg gode assosiasjoner til Italia. Det er nok fordi både tomat og fennikel er mye brukt i det italienske kjøkken, men det gjelder også sitron og focaccia så klart. 

Det fine med hjemmelagde tomatsupper er at de er så enkle å både lage og variere. Det har blitt endel tomatsuppe-varianter på mitt kjøkken også, bare noen har funnet veien til bloggen foreløpig, men flere kommer nok etter hvert. 

Denne gang ble det en vellykket utgave med rødløk og fennikel sprinklet med en god sitronolje, som bragte gode tanker tilbake til fjorårets sommerferie på østkysten av Italia. Og servert med nybakt grov focaccia så ble det en herlig og lett vegetarmiddag.

Stavmikser er fint å ha for hånden når du finmoser suppen. Blender kan også brukes, men pass da på at du ikke brenner deg på den varme suppen… Har du stavmikser så bruk den, ellers kan du hakke løken og fennikelen ekstra smått, og bruke finhakkede hermetiske tomater.


Du trenger følgende til 3-4 personer:

2 middels store rødløk
1 middels stor fennikel (3-400 gr)
Extra virgin olivenolje
2 bokser hermetiske tomater
7-8 dl kaldt vann
2 terninger grønnsaksbuljong
1 ts brunt sukker
Salt
Pepper

Sitronolje ved servering

Sitronolje fra Oliviers & Co - ingen over, ingen ved siden…

Rødløk skrelles og kuttes i terninger. Fennikel kuttes også i tilsvarende terninger.

Ha litt godt med extra virgin olivenolje i en gryte eller kasserolle på middels god varme. Ha i rødløk og fennikel, og la det surre under lokk i ca ti minutter, til grønnsakene er litt blanke og møre.

Tilsett hermetiske tomater, 7 dl vann, grønnsaksbuljong og brunt sukker. La suppen koke videre under lokk i fem-ti minutter. 

Kjør suppen passe jevn med stavmikser, og tilsett eventuelt mer vann til passe fylde. Kok opp igjen, og smak til med salt og pepper.

Sprinkle over litt sitronolje, og server med godt brød. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar