tirsdag 4. februar 2014

Thai laksegryte med brokkoli, aromasopp og paprikaNår jeg har fisk i hus, men ikke nok til full "standard" middag, lager jeg gjerne fiskegryte. Da trengs ikke fullt så mye fisk, og man kan fylle på med det man har av grønnsaker. Asiatiske, kokosbaserte gryteretter med currypasta er blant mine favoritter, og kokosmelken er ekstra fyldig og mettende også.

Av grønnsaker brukte jeg i dag aromasopp, rød og gul paprika, brokkoli, løk og hvitløk. Mange gode smaker sammen! Du kan selvfølgelig bruke de grønnsaker du har i hus eller som du foretrekker selv.

Dette er kjapp,  sunn og smakfull mat - som er laget på den tiden det tar å koke risen...


Du trenger følgende til tre-fire personer:

5-6 middels store aromasopp
Olje til steking
1 rød paprika (evt to halve i ulike farger)
1/2 stor løk
1/2 kinesisk hvitløk
1/2 brokkoli
2-3 ts rød currypasta
3-4 ss soyasaus
1 ss oystersaus
1 ss thai fiskesaus
1 boks kokosmelk
400 gr laksefilet
(Salt)
(Pepper)

Ris til tre-fire personer

Først av alt settes risen på til koking, følg anvisningen på pakken.

Aromasopp kuttes i terninger. Ha litt godt med olje i en romslig kasserolle på god varme, stek aromasoppen noen minutter, den kan gjerne brunes litt, rør av og til så det ikke svis.

Når aromasoppen har kommet i kasserollen, kuttes paprika i strimler og tilsettes, rør sammen. Kutt løk i terninger, tilsett, og rør sammen. Grovhakk hvitløk, tilsett, og rør sammen. Kutt brokkoli i små buketter, tilsett, og rør sammen.

Tilsett rød currypasta, soyasaus, oystersaus og thai fiskesaus, og bland godt sammen. Tilsett kokosmelk og bland til all currypastaen er løst opp. Smak eventuelt til med mer currypasta hvis ønskelig med mer styrke på sausen. Smak eventuelt til med litt mer soyasaus, samt salt og pepper.

Kutt laksefilet i 3-4 cm brede stykker og deretter i ca 1 cm tykke skiver på tvers. La det småkoke etpar minutter til laksefileten så vidt er gjennomkokt.

Server laksegryten med ris til. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar