tirsdag 11. februar 2014

Sjokoladekake med appelsin og valnøtterDenne sjokoladekaken lagde jeg til morsdagen sist søndag. Med sin hjerteform tenkte jeg at den også vil passe ypperlig til Valentindagen den 14. februar. 

Utgangspunktet er en helt basis sjokoladekake, men jeg tilsatte appelsin og valnøtter, og lagde en deilig rik & mørk sjokoladeglasur. Jeg liker så godt kombinasjonen av sjokolade, nøtter og appelsin, og glasuren har også et hint av kaffe som står veldig godt til de andre smakene.

Har du ikke hjerteform så bruker du bare en rund 22 cm springform.


Du trenger følgende (22 cm springform):

3 store egg
150 gr rørsukker
125 gr smør
1,5 dl melk
1/2 dl nøytral olje
250 gr hvetemel
3 ss bakekakao
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 appelsin
50 gr valnøttkjerner

Glasur:
100 gr sjokolade
50 gr melis
1 ts pulverkaffe (evt 1 ss sterk kaffe)
100 gr smør

Stekeovnen forvarmes til 175 grader.

Rør egg og rørsukker hvitt, til eggedosis. Smelt smør, og tilsett i eggedosisen sammen med melk og olje. Bland sammen hvetemel, kakao, vaniljesukker og bakepulver, og sikt dette i røren mens den blandes godt.

Appelsin skrelles og hakkes i mindre biter, og tilsettes. Valnøtter grovhakkes eller brytes i grove biter, og tilsettes. Bland røren forsiktig men godt sammen. 

Legg bakepapir på bunnen av springformen, sett på ringen, og smør innerkantene med smør.

Stekes midt i ovnen i 40-60 minutter, til den er gjennomstekt. Sjekk med stekepinne eller en lang fyrstikk.

La kaken få avkjøle seg litt i formen før ringen tas av. La kaken bli helt avkjølt før glasuren has på.

Hakk sjokoladen, og smelt den over vannbad. Rør inn melis og pulverkaffe (evt sterk kaffe) til alle klumper er løst opp. Tilsett smøret, og rør til det har smeltet helt i sjokoladen. Avkjøl glasuren, sett den gjerne en stund i kjøleskapet til den får "fast" nok konsistens til å kunne smøres på kaken. Er glasuren for flytende vil den bare "renne" av kaken - er den for fast blir den vanskelig å smøre på (blir den for fast i kjøleskapet kan du bare temperere den litt over vannbad igjen).

Når glasuren har passe "smøre-konsistens", has den på den avkjølte kaken.

Vel bekomme!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar