lørdag 28. desember 2013

Smakfull asiatisk ribbe-wok med nudlerOm du har rester etter en av julens ribbemiddager, så hvorfor ikke lage en skikkelig smakfull asiatisk ribbe-wok? Jeg ble inspirert av Eyvind Hellstrøms oppskrift på asiatisk ribbe, og brukte de ingredienser jeg hadde & følte for å bruke, og gjorde egne tilpasninger av mengder. Jeg lagde den ikke spicy av hensyn til mine små barn, men du kan veldig gjerne tilsette chili om du ønsker.

Om du ikke har ribbe-rester, så kan du selvfølgelig fint bruke annet svinekjøtt i strimler i stedet.

Ribbe-wok'en ble servert med fullkornsnudler, som gjør middagen enda sunnere.


Du trenger følgende til tre-fire personer:

3 dl appelsinjuice
4 ss soyasaus
1 ss oystersaus
1 ss honning (akasie)
1/2 kinesisk hvitløk (eller 4 fedd)
1 sitrongress
2-3 ss finrevet frisk ingefær
1 ts malt anis
1 ts malt koriander
1 ts spisskummen
Salt
Pepper

4-500 gr ferdigstekt svineribbe (rensket for bein)
Peanøttolje til steking (evt annen olje som tåler god varme)
4-5 middels store gulrøtter
1 stor løk

Nudler til tre-fire personer
Sesamolje

Appelsinjuice, soyasaus, oystersaus og honning has i en kasserolle på middels god varme. Knus hvitløk (hvitløkspresse) og tilsett. Ta av det ytterste laget av sitrongresset, kutt i millimetertynne ringer, og tilsett. Finriv frisk ingefær over. Tilsett malt anis, malt koriander og spisskummen, og bland sammen. 

La det småkoke i 10-15 minutter, til sausen har kokt inn litt og har fått en lett fyldig konsistens. Smakes til med salt og pepper når den er ferdig redusert, og varmen skrus av så lenge.

Kok opp vann til nudlene.

Mens sausen småkoker, kuttes svineribba i mindre terninger/strimler, fjern alle bein. Stekes i peanøttolje på høy varme noen minutter, til kjøttet har blitt fint brunet, og ha det over i en bolle så lenge.

Gulrøtter skrelles og kuttes i skiver. Ha litt mer olje i stekepannen om nødvendig, stek gulrøttene noen få minutter til de blir lett gyldne, fortsatt på høy varme. Has over i bollen sammen med kjøttet.

Løk skrelles og kuttes i grove terninger. Ha litt mer olje i stekepannen om nødvendig, stek løken noen få minutter til den er blank og lett brunet i kantene. Has over i bollen sammen med kjøttet og gulrøttene.

Nudlene kokes etter anvisning på pakken. Rør inn litt sesamolje når de er ferdig kokt.

Mens nudlene koker, tilsettes ribbekjøttet, gulrøttene og løken i sausen, og gi det et raskt oppkok.

Server svineribbe-wok'en med nudler. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar