onsdag 9. oktober 2013

Kjapp thaigryte med laks og ris



Denne thaigryten lager du på den tiden det tar å koke risen, og er derfor en super hverdagsmiddag. Du justerer styrken på sausen med mengden rød karripasta (jeg brukte knapt 2 ts siden jeg har småbarn i hus), smak gjerne til så du får den akkurat slik du vil ha den.

Jeg serverte gryten med fullkornsris som er ekstra sunn, alternativt ville jeg ha brukt jasminris som passer godt til thai-retter.


Du trenger følgende til fire personer:

1 boks kokosmelk
2-3 ts rød karripasta
1 ss soyasaus
1 ss thai fiskesaus
1 ss oystersaus
1 ss sesamolje
1 middels stor løk
2-3 middels store gulrøtter
(Salt, pepper)
600 gr laks
En god håndfull sukkererter

Ris til fire personer

Sett på ris til koking etter anvisning på pakken.

Ha kokosmelk, karripasta, soyasaus, thai fiskesaus, oystersaus og sesamolje i en passe romslig kasserolle, rør sammen og kok opp. La koke på middels varme.

Imens skrelles og kuttes løk i grove biter, og tilsettes i sausen. Skrell og kutt gulrøtter i skiver, og tilsett. Smak eventuelt til sausen med salt og pepper.

Kutt laksen i grove terninger, og tilsett. Sukkererter grovkuttes og tilsettes siste par minuttene. Rør forsiktig sammen så laksen ikke går i stykker. Gryten er ferdig når laksen er akkurat gjennomkokt.

Server laksegryten med ris til. Vel bekomme!

2 kommentarer:

  1. Den va bare nydelig :) å så lett å lage :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Monas Kjøkkenskriverier7. februar 2014 kl. 18:57

      Så hyggelig tilbakemelding, Greta, takk for det :-)

      Slett