lørdag 3. august 2013

Stekte kamskjell med appelsin- og dillsalatDette ble en "man tager hva man haver"-rett, på en sommerlig dag. Med jevne mellomrom tar jeg et aldri så lite raid i fryseren, for å sikre at vi får spist opp det som er oppbevart der. 

Denne gang fant jeg en pakke dypfryst kamskjell som jeg nesten hadde glemt at jeg hadde. Ellers hadde jeg appelsiner og frisk dill som fikk marinere i extra virgin olivenolje og honning, til en enkel & sommerlig salat. Med en luftig potetmos til så har du en god lunsj eller lett middag. 

Du kan fint lage mindre porsjoner, og servere som forrett.


Du trenger følgende til fire personer:

4 ss extra virgin olivenolje
1 ss akasiehonning, romtemperert (eller annen mild honning)
2 appelsiner
En håndfull frisk dill

6-8 middels store poteter
2-3 ss smør
Melk til passe konsistens
Salt
Pepper

12 store kamskjell (flere hvis de er mindre)
Olje til steking
Salt
Pepper

Hvis du bruker fryste kamskjell, må de tines først, enten natten over i kjøleskap, eller legg pakken i kaldt vann 1-2 timer. 

Rør sammen extra virgin olivenolje og akasiehonning i en bolle. Appelsinene skrelles og kuttes i terninger, fjern eventuelle steiner, og tilsett i bollen. Dill hakkes og blandes godt inn. Sett til side, så salaten får godgjøre seg.

Potetene skrelles og kuttes i grove biter, og dampes til de er godt møre. Tilsett smør og mos godt sammen med en stamper. Spe med melk til passe, litt løs og luftig konsistens. Smak til med salt og pepper.

Tørk godt av kamskjellene med kjøkkenpapir. Ha olje i stekepanne på god varme, og stek kamskjellene ca 1,5 minutt på hver side. Dryss over salt og pepper.

Server kamskjellene med potetmos og appelsin-og dillsalaten til. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar