søndag 25. august 2013

Nudler med reker, avocado og syltet ingefærNyinnkjøpte reker, perfekt moden avocado, og lyst på noe snadder til middag... Da er det bare å vri hjernen litt, og vips så faller ideene på plass. Retten ble "krydret" med japanske smaker - syltet ingefær, vårløk, soyasaus, sesamolje og lime. Og servert med nudler til. Du kan fint bruke ris dersom du heller vil det.

Denne retten passer godt til en god lunsj eller middag, eller som kosemat i helgen eller på kvelden. En fin ting er at du ikke trenger å koke annet enn nudlene.

Sant å si så er jeg ikke så begeistret for å skrelle så mye reker på én gang, men når resultatet blir så smakfullt så er det jo verdt det!


Du trenger følgende til tre personer:

1,2-1,5 kg reker med skall
2 vårløk
2 ss syltet ingefær
2 ss extra virgin olivenolje
2-3 ss soyasaus
1 ss sesamolje
1 stor moden avocado
1/2 lime
(Salt, pepper)

Nudler til tre personer
2 ss extra virgin olivenolje
1 ss sesamolje

Rekene skrelles og has i en bolle.

Kok opp vannet til nudlene. Kok nudlene etter anvisning på pakken.

Vårløken kuttes i tynne ringer, ingefær finhakkes, og begge deler has sammen med rekene. Tilsett extra virgin olivenolje, soyasaus og sesamolje, bland sammen, og la rekene få godgjøre seg.

Avocadoen skrelles, steinen fjernes, avocadokjøttet kuttes i terninger, og tilsettes sammen med rekene. Skvis limesaft over, og bland forsiktig sammen. Smak eventuelt til med salt og pepper hvis ønskelig.

Vannet helles av de nykokte nudlene, tilsett extra virgin olivenolje og sesamolje, og bland sammen.

Server de rekene/avocadoen med nudler til. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar