fredag 23. august 2013

Balsamicobakt laks med tomat- og avocadosalatOmsider var de grønne avocadoene som jeg kjøpte for flere dager siden blitt mørke og perfekt modne. Og hva skulle jeg så bruke dem til? De fleste avocadoer som kommer i hus her blir til guacamole, og det er jo veldig godt det, men idag ønsket jeg å gjøre noe annet med dem.

Det var laks som sto på middagsmenyen, og jeg ville gjerne lage et tilbehør med varierte smaker - inkludert avocado altså. Det fikk bli en salat sammen med noen gode norske tomater jeg hadde som også trengte avsetning. Og med mais som jeg alltid har i hus.

Ingrediensene i salaten ga meg en italiensk fornemmelse, og jeg smaksatte derfor laksen med en god balsamico blandet med extra virgin olivenolje.

Og vær så god; her har du en enkel & smakfull middag!


Du trenger følgende til fire personer:

5-600 gr laksefilet
3 ss extra virgin olivenolje
1 ss god balsamico
Salt
Pepper

6 middels stor gode tomater
1 liten boks mais (evt 1/2 stor)
1 stor moden avocado
2-3 ss sitronolje (evt extra virgin olivenolje)

Pasta til fire

Forvarm stekeovnen til 160 grader.

Laksefileten deles i passe porsjonsstykker, og legges i en ildfast form. Bland godt sammen balsamico og extra virgin olivenolje i en liten skål eller glass, og bruk en skje til å fordele blandingen over filetene. Dryss over salt og pepper.

Kok opp vann til pasta. Kok pastaen etter anvisning på pakken.

Laksen stekes i ovnen i 12-15 minutter, til den er akkurat gjennomstekt.

Tomatene kuttes i båter, og has i en salatbolle. Tilsett mais. Avocadoen skrelles, steinen fjernes, og avocadokjøttet kuttes i terninger. Tilsett avocado-terningene samt sitronolje, og bland salaten forsiktig sammen.

Server laksen med salat og pasta til. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar