onsdag 1. mai 2013

Kokkelering & grilling hos Craig's

Denne uka tilbrakte mine kjekke kolleger og jeg en hel kveld i Uthuset til Craig Whitson i Stavanger. Det ble noen fine timer for en matentusiast og i godt lag, med gode grilltips, kokkelering & grilling, og mengder av fantastisk god mat som vi altså tilberedte, og fikk nyte senere på kvelden.

Craig selv var dessverre ikke til stede denne kvelden - jeg ville selvfølgelig ikke hatt noe imot å slå av en god matprat med ham... Men han var i USA i forbindelse med VM i grilling. Han og det norske grill-landslaget vant forresten grill-VM i 2011, bare sjekk her - så vi kan vel slå fast at kallenavnet Grillkongen er høyst passende!

Det var kokkelærene Per Alfred og Steinar fra Jåttå videregående skole, restaurant- og matfag, som var kursholdere for oss denne kvelden. De ga oss en innføring i grillmetoder og -utstyr, og veiledet oss gjennom de mange rettene vi skulle lage.


Her skal det kokkeleres...

Kokkelærer Per Alfred forteller om bruk av treflis til grilling

Kokkelærer Steinar forklarer første runde med kokkelering

En stykk stor Liveche ølboks-kylling & en stykk stor okse indrefilet - de blir ganske små på en stor kullgrill...

Per Alfred forklarer prinsippet med grilling på indirekte varme

En hel laksefilet dekket med masse godsaker er klar for grillen!

Deilige pølser godgjøres...

Dette er også en seriøs grill for kjennere!

Gutta i røyken...

God grill-passiar

Her mangler ingen krydderier altså

Det er kvalitetsforskjeller på kull, må vite...

Maiskolber på grillen - skal brukes i en av salatene til kveldens middag

Laksen er ferdig = vann i munnen...

...og dette var ikke engang alle kokebøkene...

Det kuttes og hakkes

En god gjeng i dyp konsentrasjon!

Denne asiatiske coleslaw-salaten ble nydelig god!


Underveis lagde vi deilige quesedillas som ble appetizers. Til forrett hadde vi laksen servert med en varm ostedipp, det var bare himmelsk godt! Og til slutt en stor buffet med resten av den gode maten vi hadde laget; blant annet helgrillet okse indrefilet, saftig ølboks-kylling, gode pølser, fylte gratinerte poteter og deilige salater. 

Og aller aller sist; tiramisu! "Noen" hadde vært litt raus med hetvinen i denne ellers så gode desserten, men den historien får vi ta en annen gang...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar