mandag 8. april 2013

Hjemmelaget tomatsuppe med røde linser og friske urterDet er finfint å kickstarte en ny uke med en god hjemmelaget suppe! 

Denne tomatsuppa ble laget med røde linser, som er proppfulle av proteiner, og derfor gode å bruke i supper når man dropper kjøtt. Nå finnes ferdigkokte røde linser lett tilgjengelig på de fleste matbutikker, de har endatil økologiske sådanne på min lokale Rema-butikk. Om du vil ha en ekstra piff på suppa, kan du smake til med litt chilipulver.

Suppa ble toppet med friske, herlige urter - jeg brukte basilikum, oregano og timian. 

Dette er sunn, god, kjapp og fargerik mat til å bli glad av!


Du trenger følgende til tre personer:

1 stor rødløk (eller to mindre, bruk alternativt vanlig løk)
4 fedd hvitløk
Olje til steking
2 bokser hakkede tomater
1 kartong røde linser (ca 285 gr)
5 dl vann
2 terninger kyllingbuljong (evt grønnsaksbuljong for vegetarisk suppe)
4-5 ss extra virgin olivenolje
Ca 2 ts sukker
Salt
Pepper
(Chilipulver)
En god håndfull friske urter (basilikum, oregano, timian...)

Rødløk kuttes i små terninger, og hvitløk hakkes passe grovt. Ha godt med olje i en tykkbunnet gryte på middels god varme, og stek rødløk og hvitløk noen få minutter til den er blank.

Tilsett hakkede tomater, røde linser som er skylt i kaldt vann, vann og buljongterninger. Legg på lokk og kok opp på god varme, la det koke godt i 5 minutter, justér varmen etter behov (det skal ikke fosskoke, bare koke godt).

Ta av lokket, tilsett en god slant extra virgin olivenolje, rør godt, og smak til med sukker, salt og pepper, og eventuelt litt chilipulver. La suppa koke 10-15 minutter til den har passe konsistens.

Grovhakk en god håndfull friske urter, som drysses over suppa ved servering, sprinkle gjerne litt extra virgin olivenolje over også. Serveres med godt brød til. 

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar