torsdag 28. mars 2013

Panna cotta med sitrongressSitrongress er nok først og fremst forbundet med thailandske middager, men kan med fordel brukes i desserter også. Denne panna cottaen med sitrongress fikk en herlig & delikat sitrussmak.

Panna cotta er en veldig enkel dessert som krever liten arbeidsinnsats, men som alltid gjør seg godt når man får gjester. Den må bare få stå kaldt et par-tre timer til den har satt seg, og den kan fint lages dagen før. 

(Forøvrig har jeg brukt sitrongress i omelett med stort hell tidligere - dét bør også prøves!)


Du trenger følgende til fire personer:

3 sitrongress
4 dl kremfløte
1 dl helmelk
3 ss rørsukker
2 gelatinplater

Fjern endene på sitrongressene, snitt dem på langs og kutt i grove biter.

Ha kremfløte, helmelk og rørsukker i en tykkbunnet kasserolle, og kok opp på middels varme under konstant omrøring. Trekk kasserollen til side idét blandingen begynner å koke, og la den avkjøles 15-20 minutter. Gi den et nytt oppkok, og trekk til side så snart det begynner å koke igjen. Denne "doble" oppkokingen gjør jeg for å få trukket mest mulig smak ut av sitrongresset.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter til de er blitt myke. 

Sil av sitrongresset, og rør inn de bløtgjorte gelatinplatene i (den fortsatt varme) fløteblandingen. Fordel blandingen i fire glass som du vil servere panna cottaen i, og sett dem i kjøleskapet for avkjøling til de stivner. 

Sitrongress-smaken er såpass delikat at jeg foretrekker å servere panna cottaen som den er, uten noe tilbehør. 

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar