lørdag 30. mars 2013

Kokos-pannekaker med mango & limesirupJeg har fått en ny kokebok i hus; Gordon Ramsay's Ultimate Cookery Course. Den er basert på tv-serien ved samme navn, hvor han tar steget bort fra avansert matlaging og over til hjemme-kokkelering, hvor enkelhet & gode smaker står i sentrum. Alt blir grundig forklart, og han gir gode råd om både utstyr, teknikker og råvarer.

Det første jeg lagde fra boken var disse herlige kokos-pannekakene med limesirup og mango. Hvis du liker kokos, og liker pannekaker, så vil du legge din elsk på disse! Kokossmaken er mild og fin, og tar ikke overhånd. Men nå er det jo enkelte som generelt ikke er så glad i kokos - jeg er definitivt ikke blant dem.

Jeg økte mengdene i oppskriften i forhold til boken, slik at jeg fikk brukt hele kokosmelk-boksen og ikke ble sittende igjen med rester (selv om kokosmelk fint kan fryses ned til senere bruk).

Limesirupen er prikken over i'en, med en frisk syrlighet som balanserer mot det søte og fyldige i pannekakene og mangoen. Den ble litt vel syrlig på egen hånd, etter min/vår smak. Så pannekakene ble sprinklet med halvt om halvt limesirup og honning, og det ble helt perfekt. 


Du trenger følgende til ca 16-20 små pannekaker:

150 gr kokosmasse
150 gr siktet hvetemel
2 ts bakepulver
2 egg
1 boks god kokosmelk (gjerne økologisk)
2 ss mild honning (jeg brukte akasiehonning)

Limesirup:
2 lime
75 gr rørsukker
0,75 dl vann

Ved servering:
Moden mango
(Blåbær)

Ha kokosmassen i en food processor eller blender, og kjør 1-2 minutter til den er passe finmalt. Ha kokosmassen over i en bakebolle, og bland inn hvetemel og bakepulver.

Pisk sammen egg, og bland inn kokosmelk og honning. 

Lag en grop i melblandingen, hell kokosmelkblandingen i, og rør sammen til en jevn røre. Dekk med plast, og la stå og hvile i 15 minutter.

Mens røren står og hviler, lager du limesirupen. Press saften av lime, og ha i en tykkbunnet kasserolle sammen med vann og rørsukker. Jeg tok også med fruktkjøttet fra limene. Finrasp skallet fra 1/2-1 lime og tilsett. Kok opp, og la det småkoke i 10-15 minutter til sirupen begynner å tykne litt - husk at den tykner mer når den avkjøles.

Skjær opp mango i skiver eller terninger.

Ha bittelitt olje i en tykkbunnet stekepanne på middels varme, og stek små pannekaker ca 2-3 minutter på hver side, til de er fint gyldne. Bruk en full spiseskje med røre pr pannekake; i en stor stekepanne får du plass til å steke fire pannekaker om gangen. La pannekakene få "huller" i overflaten før de snus. Juster varmen så du finner riktig temperatur på din kokeplate.

Server de nystekte pannekakene med limesirup, honning, mango og eventuelt blåbær. Og du; de smaker veldig godt med brunost eller syltetøy også:-)

Vel bekomme!

En "fornorsket" versjon med blåbær...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar