mandag 4. februar 2013

Herlig grønn ertesuppe



Hjemmelaget ertesuppe er enkel, kjapp, god, sunn og billig mat. Fem ting på én gang altså!

Tilsett gjerne litt fløte mot slutten av kokingen om du vil, men personlig så synes jeg suppa er god som den er - herlig grønn og innbydende. En dæsj god sitronolje holder for meg. Derimot kan jeg gladelig tilsette litt stekt bacon eller annet salt svinekjøtt, eller stekt torsk.

En av mine "må ha" på kjøkkenet; sitronoljen fra Oliviers & Co!


Du trenger følgende til fire personer:

1 løk
2-3 fedd hvitløk
50 gr smør
750 gr dypfryste grønne erter
10-12 dl vann
2 terninger kjøttbuljong (grønnsaksbuljong for vegetarisk suppe)
Salt
Pepper

Sitronolje ved servering (eller annen god olivenolje)

Hakk løk og hvitløk. Stekes i smør på middels god varme noen minutter i en romslig kasserolle eller gryte, til løken er blank.

Tilsett erter, 10 dl vann og kjøttbuljong. Skru opp varmen til max og legg gjerne på lokk, så det går raskt å koke opp suppa. Justér varmen og la den småkoke 2-3 minutter, trekk til side, og kjør suppa jevn med stavmikser. Tilsett litt mer vann om ønskelig, til passe konsistens.

Smak til med salt og pepper. Sprinkle over litt god sitronolje, og server med godt brød til.

Vel bekomme!

...eller hva med et dryss ristede sesamfrø?

2 kommentarer:

  1. Prøvde suppa til middag i dag, hadde ikke hvitløk så jeg krydret den litt ekstra. Jeg ville ha noe kjøtt/fisk til, så jeg serverte suppa med stekt torsk. Den var veldig god! Overraskende søt og smakfull :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Monas Kjøkkenskriverier4. mai 2013 kl. 22:05

      Så hyggelig å høre Sara! Ja tenk at noe så enkelt som dypfryste erter kan bli til noe så godt :-)

      Slett