tirsdag 25. desember 2012

Hjemmelaget rødkål med svisker og dadlerJeg er en av dem som må ha rødkål til pinnekjøttet til jul. Hjemmelaget rødkål smaker absolutt best, og det er veldig enkelt å tilberede. Når rødkålen er snittet, ja så er mesteparten av jobben gjort!

Denne rødkålen er laget med en ny vri; med svisker, dadler og mangoeddik, som gir en god og naturlig sødme uten å måtte tilsette sukker. Alternativt kan du bruke bare svisker eller bare dadler, begger deler gir en søtlig og fruktig smak. Og i stedet for mangoeddik bruker du bare den eddiken du har i hus.

Rødkålen smaker skikkelig godt til både pinnekjøtt og til svineribbe, men kan også være ypperlig til kalkun, litt avhengig av øvrig tilbehør. Oppskriften gir en ganske stor porsjon.


Du trenger følgende til 5-8 personer:

Ca 750 gr rødkål (omtrent et halvt middels stort rødkål-hode)
50 gr svisker
50 gr dadler
2 dl eplejuice
4 ss mangoeddik (evt bringebær-, rødvins- eller hvitvinseddik)
25 gr smør
Salt
Pepper

Rødkålen deles i "båter", som igjen snittes i tynne strimler på tvers. Svisker og dadler hakkes i mindre biter. Ha alt i en tykkbunnet kasserolle, og tilsett eplejuice, mangoeddik og smør.

La det koke opp, dekk med lokk, justér varmen og la det så vidt småkoke en times tid. Rør noen ganger underveis. Smak til med salt og pepper.

Serveres til pinnekjøtt eller svineribbe, eventuelt til kalkun.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar