onsdag 17. oktober 2012

Herlig indisk gryte med yoghurtmarinert svinefilet



O lykke! I går fikk jeg min aller første Le Creuset gryte i hus, og i dag ble den innviet. Er det lov å si "kjærlighet ved første blikk" om en støpejernsgryte?? Om ikke annet er fargen kjærlighetsrød. Men første kokkelering var definitivt overbevisende, og jeg er sikker på at det vil komme mye matglede ut av min ny-ervervede Le Creuset...

Jeg hadde nakkefilet av svin som fikk marinere flere timer i yoghurt og deilige indiske krydderier, og som deretter fikk putre og godgjøre seg i en gryte sammen med paprika, løk, aprikoser og mynte... Høres det fristende ut? Noe å tenke på til helgen kanskje?

Altså; det er ikke mye jobb å lage denne gryten, men du må ha litt tid til rådighet - marineringen og putringen går for egen maskin.

Lykken er...en knallrød Le Creuset støpejernsgryte, for eksempel...


Til fire personer trenger du følgende:

1 stort beger yoghurt naturell
2 ss kashmiri masala krydderpasta
4 fedd hvitløk
1 ss paprikapulver
1 ss malt anis
1 ss malt koriander
1 ss spisskummen
1 ss rørsukker
500 gr svinefilet

1 stor løk
1 stor paprika
10-12 tørkede aprikoser
20-25 mynteblader
Salt

Ris til fire personer

(Cashewnøtter og frisk koriander til garnityr)

Følgende marinade blandes sammen i en bolle: Yoghurt naturell, kashmiri masala, knust hvitløk, paprikapulver, malt anis, malt koriander, spisskummen og rørsukker. Kutt svinefilet i strimler, tilsett i marinaden, og bland sammen. Dekk til, og la det stå og marinere i kjøleskapet minimum 3-4 timer, gjerne natten over.

Løk og paprika skrelles og kuttes i ca 1 cm terninger. Tørkede aprikoser grovhakkes, og mynteblader finhakkes.

Varm opp ei romslig gryte, ha godt med olje i. Tilsett marinaden med svinekjøttet, løk, paprika, hakkede aprikoser og mynte. Dryss over litt salt. Bland sammen, legg på lokk, og la det småputre på passe varme i en time.

Kok risen, slik at den er klar når gryten er ferdig kokt.

Server gryten med et dryss finhakket koriander og cashewnøtter, samt ris og eventuelt nanbrød. Vel bekomme!


6 kommentarer:

  1. Åh, dette hørtes fristende ut! Hvor kjøper du kashmiri masala paste? Herlig blogg du har! Veldig fine bilder:)

    SvarSlett
  2. Monas Kjøkkenskriverier18. oktober 2012 kl. 13:34

    Tusen takk for fin tilbakemelding, Anette :-) Jeg kjøper Kashmiri Masala på min lokale Meny-butikk, du finner det sannsynligvis i endel innvandrerbutikker også. Bruk gjerne litt i pizzasausen også, det gjør jeg ;-) Vennlig hilsen Mona

    SvarSlett
  3. Det skal jeg forsøke - både Meny og pizzasausen:)

    SvarSlett
  4. For en fin bloggside du har!
    Denne oppskriften skal prøves i kveld :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Monas Kjøkkenskriverier26. oktober 2013 kl. 22:25

      Takk for fin tilbakemelding, Tove! Håper det smaker :-)

      Slett
  5. Tester ut denne imorgen. Svinefilet er allerede i kjøla i marinaden! Spent!
    Har laget litt indisk før, men tror dette er første gang jeg bruker aprikoser!

    SvarSlett