lørdag 18. august 2012

Pizza med pepperoni, grønn paprika og kashmiri pizzasausHerlig spicy pizza med masse smak er herved servert!

Ideen til pizzasausen har jeg fra min søster og hennes mann. De har vært hekta på kashmiri masala i flere år, og bruker denne krydderpastaen i mange ulike matretter. Inkludert i pizzasausen altså. Jeg tok utgangspunkt i min egen pizzasaus-oppskrift som du finner her, og gjorde litt justeringer.

En god pizzabunn er selve nøkkelen til god pizza. De færreste har steinovn hjemme, så trikset får være å bruke max varme i den stekeovnen man har. Kaldheving av pizzadeig har jeg skrevet om i et eget innlegg - det gir rett og slett en bedre pizzabunn. Kaldheving har blitt fast prosedyre her i huset, og er også benyttet i denne pizzaen.

Mengden tørrgjær i oppskriften under er basert på kaldheving i ca ett døgn. Hvis du har kortere tid til rådighet, så bør du eventuelt bruke litt mer tørrgjær. Les gjerne innlegget i linken over, om ulike hevingstider og tørrgjær-mengder.

Kashmiri masala krydderpasta gir spicy & god smak


Du trenger følgende til to store pizza:

Pizzabunn:
700 gr hvetemel
3 ts salt
1/2 ts tørrgjær (basert på kaldheving i ca ett døgn)
5 dl kaldt vann
4 ss extra virgin olivenolje + ved utbaking

Pizzasaus:
1 boks finhakkede tomater
3 ss tomatpuré
2-4 ts kashmiri masala (jeg bruker 3 ts)
1 ts persille
1 ts basilikum
1 ts oregano
1 ts rørsukker

Pizzafyll:
Pepperoni (pølse som skjæres opp selv er best på smak & konsistens)
1 stor grønn paprika (evt to små)
2-300 gr revet ost
Oregano
Extra virgin olivenolje


Bland sammen hvetemel, salt og tørrgjær i en bakebolle. Tilsett vann og olivenolje, og elt deigen i 5-10 minutter, gjerne i kjøkkenmaskin.

Dekk bakebollen med plast, og la den stå på kjøkkenbenken til neste dag. Les gjerne innlegget om kaldhevet pizzadeig for info hevetider vs gjærmengder.

Bland sammen alle ingrediensene til pizzasausen i en kasserolle, kok opp og la det småkoke på lav varme mens du forbereder resten. Smak gjerne til mengden kashmiri masala så sausen blir passe sterk for deg & dine, husk at den vil virke litt mindre sterk når den kommer på pizzaen. Rør av og til.

Forvarm stekeovnen til 300 grader.

Skjær pepperoni i tynne skiver, kutt grønn paprika i strimler, og riv eventuelt osten. Jeg er litt lat, så jeg bruker ferdig revet mozarella...

Toåringen inspiserer mammas pizza, og har allerede tigget pepperoni...

Lag én pizza om gangen: Del den ferdig hevede pizzadeigen i to, ha hver halvdel på en stekeplate med bakepapir. Hell godt med olivenolje i håndflaten, og trykk ut deigen til den er flat og jevn, og dekker hele stekeplaten. Halvparten av pizzasausen smøres utover i et jevnt lag. Dryss over et jevnt lag med revet ost. Legg på pepperoni-skiver og strimlet grønn paprika. Dryss på godt med oregano, og sprinkle over olivenolje til slutt.

Stek pizzaen nederst i ovnen i 12-15 minutter, til den fint og godt gylden på kantene. Mens den første pizzaen steker, tilbereder du den andre.

Vel bekomme!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar